Het schoolteam kreeg taart.
Het schoolteam kreeg taart.

Startblok scoort goedAchterveld - Maandag hebben alle ouders/verzorgers van Basisschool 't Startblok de teamleden van 't Startblok in het zonnetje gezet. Reden hiervoor is dat 't Startblok als 37ste is geëindigd bij de landelijke RTL- scores. Afgezet tegen de ruim 6500 scholen die mee hebben gedaan, is de 37ste plek prima te noemen.

RTL heeft de gegevens opgevraagd en voor het 4e jaar op rij de cito-scores van alle basisscholen van Nederland gepubliceerd. De gewogen schoolresultaten zijn te vinden op http://www.rtlnieuws.nl/nederland/eindtoets-basisscholen

Hoewel lijstjes maar lijstjes zijn is er bij de berekening van RTL rekening gehouden met o.a. achtergrond ouders, instroomniveau en meer. OBS 't Startblok in heeft een 8,6 en is dus de best scorende basisschool van de hele provincie Utrecht en tevens de 37ste best scorende school in heel Nederland. Er zijn meer dan 6500 basisscholen in Nederland. In de conclusies van het onderzoek wordt gemeld dat de best scorende scholen in de provincie Limburg liggen, ze met name Reformatorisch/islamitisch van aard zijn en dat kleine scholen in kleine dorpen beneden gemiddeld presteren. 't Startblok is een kleine school in een klein dorp, openbaar en lijkt dus alles tegen te hebben.

Ter info: 't Startblok heeft afgelopen mei 2016, in het kader van het vierjaarlijks onderzoek, de onderwijsinspecteur van het Ministerie van onderwijs op bezoek gehad en zij heeft op alle acht de standaarden de hoogste waardering – namelijk een 'goed' gegeven. Dit geeft aan dat niet alleen de resultaten, maar het hele schoolbeleid en alle schoolontwikkelingen in balans zijn. ''Het is een feest om daar elke dag aan bij te kunnen dragen en dat doen wij als team dan ook met ontzettend veel plezier. Mooi om te zien dat de ouders/verzorgers van 't Startblok dit zien en hiervoor hun waardering uitspreken. Immers, het gaat ons niet om de mooie resultaten, maar om samen met de kinderen, ouders en omgeving het kind zo in zijn of haar kracht te zetten dat het tot passende resultaten kan komen. Betrokkenheid en verbinding met alle partijen is in onze ogen de sleutel tot dit succes,'' zeggen de leerkrachten zelf.