"Bij dezen is heel Leusden uitgenodigd om te komen shoppen op onze Kerstmarkt!" (Foto: Quirine van Mourik)
"Bij dezen is heel Leusden uitgenodigd om te komen shoppen op onze Kerstmarkt!" (Foto: Quirine van Mourik) (Foto: Quirine van Mourik)

Bongerd kerstmarkt voor Voedselbank

Vanmiddag op 19 december om 17.15 uur start de kerstmarkt op basisschool De Bongerd. Dit is natuurlijk niet zomaar een kerstmarkt. Deze markt is gekoppeld aan een goed doel, namelijk de Voedselbank. Want, zo luidt De Bongerd de kerstvakantie bewust in onder het motto: De Bongerd beweegt zich... Ook sociaal!

Quirine van Mourik

Leusden - Twee jaar geleden hield De Bongerd ook een kerstmarkt. Daarover was zoveel enthousiasme, dat ouders bleven vragen wanneer er opnieuw een kerstmarkt georganiseerd zou worden. De ouderraad pakte de handschoen of kerstsok, op en bedacht, in het kader van de kerstgedachte, dat met de markt ook de voedselbank gesteund kon worden. "We willen onze kinderen bewust maken dat het niet in elk gezin hetzelfde is qua geld," zegt Elea van Baarle namens de kerstcommissie. "Er zijn in Leusden zo'n zestig gezinnen die steun krijgen van de Voedselbank. Daar zitten ook kinderen bij, dus lieten wij onze kinderen iets van zichzelf geven om te leren delen."

Eigen inbreng kinderen

"De kids zijn druk bezig geweest met knutsels voor de verkoop," voegt mede-organisator Maaike van de Brug toe. "Ook hebben ze uit hun eigen speelgoed dingen gekozen om te verkopen op de markt. Het speelgoed dat niet verkocht wordt gaat naar de speelgoedbank zodat dat bijvoorbeeld ingezet kan worden voor kinderverjaardagen." Elea: "Omdat er zoveel mooie acties zijn rond de kerstdagen, hebben wij ervoor gekozen, om alles wat we voor de voedselbank verdienen, te doneren voor na de feestdagen. Juist dan, in januari, februari en maart, is er vaak een tekort aan groenten, fruit en kaas. Iedereen is van harte welkom, want we willen zoveel mogelijk verkopen!" Dus kom en koop de leukste geschenkjes en speelgoed voor onder de boom en geniet van heerlijke glühwein, warme chocolademelk, erwtensoep en de lekkerste broodjes warme worst of hamburger van keurslager Dennis Timmer. Je steunt de voedselbank met elke aankoop op de markt.

Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van de kerstsfeer, lichtjes, vuurkorven, kerst handicrafts, het Bongerd kerstkoor...Kortom gezelligheid! De kerstmarkt van Basisschool De Bongerd wordt gehouden op woensdag 19 december van 17.15 tot 19.15 uur bij het Atriagebouw aan de Asschatterweg 36-B te Leusden.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten