Foto: Leusden Nu

Leusden Nu verkocht aan BDU

De Persgroep Nederland verkoopt per 1 januari de huis-aan-huiskranten Leusden Nu, Soest Nu en Nijkerk Nu aan BDU Media. De titel Leusden Nu wordt uit de markt genomen en geïntegreerd in de Leusder Krant.

Leusden - Beide uitgevers gaan per die datum wel nauw samenwerken met de titels Leusder Krant, Soester Courant en Stad Nijkerk.

Momenteel geeft de Persgroep in de regio Leusden, Soest en Nijkerk drie kranten uit. In hetzelfde gebied verschijnen ook titels van BDU Media; die zijn daar marktleider. "De Persgroep speelt continu in op de behoeften van lezers en adverteerders. Om die goed te kunnen blijven bedienen, is het belangrijk dat we in Leusden, Soest en Nijkerk steeds één sterke titel kunnen aanbieden", stelt Dirk Renders, commercieel directeur bij De Persgroep.
In de samenwerking verkoopt De Persgroep weliswaar haar drie titels aan BDU Media, maar kunnen adverteerders voor die regio nog steeds terecht bij De Persgroep. Advertenties worden namelijk doorgeplaatst in de BDU-kranten. Ook lezers blijven met de BDU-kranten hun vertrouwde lokale nieuws krijgen. De Persgroep en BDU Media denken dat de toekomst van de lokale kranten in de regio Leusden, Soest en Nijkerk voorlopig verzekerd is.

De laatste editie van Leusden Nu verschijnt 27 december, maar de deadline voor deze uitgave is woensdagmiddag 19 december.