Clienten van Amerpoort aan het werk in De Smederij.
Clienten van Amerpoort aan het werk in De Smederij. (Foto: Amerpoort)

Amerpoort start met twee groepen op De Smederij

Leusden - Sinds bijna een maand zijn er op De Smederij, het voormalig schoolgebouw aan Het Hoefijzer in Leusden, twee dagbestedingsgroepen van Amerpoort aan het werk. Mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking doen hier dagelijks licht arbeidsmatige activiteiten zoals telwerk en papier scheppen. Ook staan sport en spel, muziek en handvaardigheid op het programma.

Plezier

Coördinerend begeleider Ina Veldhuis vertelt: “We komen met onze twee groepen uit de Elleboog, een dagbestedingslocatie in de binnenstad van Amersfoort. We zijn nu ruim twee weken aan het werk in Leusden. We hebben er allemaal, zowel de cliënten als de begeleiding, veel plezier in. We genieten van de mooie ruime lokalen en het grote plein buiten. De buurkat komt regelmatig even op visite, zo leuk! We zijn de buurt al in geweest om papier te prikken. Het plan is om in de loop van de tijd ook meer activiteiten samen te ondernemen met en voor de ondernemers die ook in de Smederij werken.”

Officiële opening
Begin 2019 zal deze Amerpoort-locatie haar officiële opening vieren. Ook de buurtbewoners zijn dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ook mensen die dagbesteding willen doen bij De Smederij zijn van harte welkom om eens te komen kijken.