Hillie Walet (vooraan) samen met de beoogde nieuwe eigenaren Niels en Iris Erkens die Mon-Chouette willen overnemen.
Hillie Walet (vooraan) samen met de beoogde nieuwe eigenaren Niels en Iris Erkens die Mon-Chouette willen overnemen. (Foto: Hetty Heijne)

Help mee Mon-Chouette overnemen

Theehuis Mon-Chouette, dat door de ANWB is uitgeroepen tot gezelligste fietsterras van 2017 én topterras van 2018 krijgt als alles goed gaat begin 2019 een nieuwe exploitant. Na 12,5 jaar wil eigenaresse Hillie Walet het denkbeeldige stokje overdragen aan Niels en Iris Erkens. Zij zijn een crowdfunding actie gestart.

door Hetty Heijne

LEUSDEN - Voor bezoekers van Mon-Chouette zijn Niels en Iris bekende gezichten, want Iris werkt al ruim 4,5 jaar in de keuken en Niels is sinds 1 maart van dit jaar in dienst. "De overname begon eigenlijk als grap", vertelt Niels. "Hillie zei gekscherend een keer 'waarom nemen jullie Mon Chouette niet over?'. Op dat moment hebben we daar niets mee gedaan, maar omdat het altijd mijn droom was om een eigen horecagelegenheid te hebben, zijn we uiteindelijk toch naar de mogelijkheden gaan kijken. Het resultaat is dat begin 2019 de overname definitief kan zijn".

"Ondanks die overname verandert er niet veel", vervolgt Iris. "Het blijft een prachtige rustige plek waar je van kunt blijven genieten. In de keuken zal nog steeds volop gebruik worden gemaakt van lokale en regionale en Fairtrade producten. Bezoekers kunnen dus nog steeds terecht voor ons Fairtrade 'huis-ijs' en natuurlijk onze rabarber-monchoutaart taart al dan niet met een kopje koffie of thee. Genieten van een lekker biertje of een goed glas wijn zal ook nog gewoon kunnen. Omdat de uitbreidingsplannen van Hillie zijn gerealiseerd kan de nieuwe ruimte gebruikt worden. Dit kan als ceremonieruimte, voor feesten en partijen of vergaderingen en u kunt binnenkort bij Mon-Chouette terecht voor een geheel verzorgde catering bij u op locatie voor bedrijven en particulieren".

Helemaal uit beeld zal Hillie Walet niet zijn. Op de achtergrond blijft zij helpen en de Bed & Breakfast blijft zij zelf runnen. Wat is dan de reden van de verkoop? "We worden er niet jonger op en willen meer van de wereld gaan zien en we willen gaan genieten van kinderen en kleinkinderen. Mon-Chouette zal in goede handen zijn. Niels en Iris zijn enthousiaste mensen die er veel zin in hebben om het theehuis over te nemen".

Banken zijn zeer terughoudend met het verstrekken van kredieten aan ondernemers. Vandaar dat Niels en Iris een crowdfunding campagne zijn gestart om de overname de financieren. "investeren is al mogelijk vanaf 100 euro. Op de website www.geldvoorelkaar.nl (projectnummer 18751) kan iedereen een donatie doen. We hebben 290.000 euro nodig en er is al rond de 118.000 euro opgehaald. We zijn dus al goed onderweg, maar zijn er nog niet.'' Info en voorwaarden zijn op bovengenoemde website te vinden.