Iedereen was erg blij dat het Sinterklaasfeest dit jaar weer door kon gaan.
Iedereen was erg blij dat het Sinterklaasfeest dit jaar weer door kon gaan. (Foto: Frits de Ruig)

Sinterklaasfeest voor verstandelijk beperkten

Ongeveer 85 mensen met een verstandelijke beperking van woongroepen uit diverse zorginstellingen waren maandagavond 26 november naar Fort33 gekomen om te feesten met Sinterklaas en zijn Pieten.

Leusden - Vol enthousiasme werd Sinterklaas om 20.30 uur binnengehaald door alle deelnemers en hun begeleiders. Iedereen die iets speciaals had gedaan of iets leuks had voorbereid, mocht bij Sinterklaas op het podium komen.

Speciale aandacht was er voor Els en Rinus van het gehandicaptencafé, die na vijftien jaar het stokje voor het Sinterklaasfeest over hebben gedragen aan Fort33. Hierdoor kan het feest gewoon door blijven gaan de komende jaren. Ook het carnavalsfeest zal voortaan bij Fort33 gehouden worden. Het café voor gehandicapten is overgenomen door Café Dhamarco aan de Soesterweg in Amersfoort. Maar, goed nieuws voor wie Els en Rinus niet kunnen missen. Ze blijven wel meehelpen in de organisatie van het Sinterklaasfeest.

Na alle dankwoorden, anekdotes en optredens ging Sinterklaas door naar het volgende adres. Samen met Danspieten en de vaste Sinterklaasfeest-dj werd er nog stevig gedanst. Het was heel gezellig en en iedereen kreeg aan het einde ook nog een cadeautje.