Foto: SBIW

Sinterklaasfeest voor minderbedeelde gezinnen

Gezinnen die aangesloten zijn bij Stichting Burgerinitiatief Woudenberg konden afgelopen zaterdag naar het Cultuurhuis in Woudenberg komen om te zingen voor Sinterklaas. En ze waren natuurlijk allemaal benieuwd wat voor cadeautje ze zouden krijgen, want zonder cadeautjes geen Sinterklaas. De gezinnen kwamen in groten getale opdagen. Zo'n 75 kinderen en 40 ouders werden bij de deur opgevangen door vrijwilligers van de stichting en kregen wat te drinken en wat lekkers erbij.

Woudenberg - De kinderen hoefden zich niet te vervelen tijdens het wachten op de Sint. Ze konden zich laten schminken, eierkoeken versieren, tekenen en nog veel meer dingen die georganiseerd waren. Er werden sinterklaasliedjes gezongen en gedanst, maar het belangrijkste waar het om ging waren de cadeautjes.
De 8-jarige Dylano heeft zijn hoop gevestigd op een groot cadeau. Hij vertelde met een grote grijns "Ik hoop dat ik een fiets krijg". Dit is natuurlijk wat te veel gevraagd maar de Stichting heeft zijn best gedaan om voor ieder kind een cadeautje te hebben. Het is wel zo leuk als zij ook op 6 december met op een cadeautje op school kunnen aankomen.
De kinderen die niet op het sinterklaasfeest aanwezig konden zijn maar wel aangesloten zijn bij de stichting kunnen donderdag 29 november hun cadeautje ophalen. En ook wat lekkers krijgen de gezinnen om op pakjesavond bij de koffie te eten.

Wij bedanken de sponsoren Hoogvliet Woudenberg, Nationaal Fonds Kinderhulp en de vrijwilligers van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg.

Wilt u donateur worden neem dan gerust contact met ons op: www.stbiw.nl of 06-47016035, Jacco van den Essenburg. Zie ook https//www.armoedefonds.nl/stichtingburgerinitiatiefwoudenberg