Prins Puup Zjoske (rechts) met Adjudant Woody.
Prins Puup Zjoske (rechts) met Adjudant Woody. (Foto: De Puupenkoppen)

Prins Puup Zjoske krijgt 'de Grote Ton'

Afgelopen zaterdag werd voor de 48ste maal het Prinsenbal van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen gehouden. Op deze avond werd de nieuwe Prins voorgesteld, die het aankomende carnavalsseizoen de scepter zal zwaaien in Puupenkoppenland. Het bleek Prins Puup Zjoske.

Leusden - Aan het eind van het vorig seizoen is al op gepaste wijze afscheid genomen van de Prins van afgelopen jaar: Prins Schots en zijn adjudant Scheef zijn niet meer. Dat is weer rechtgezet.
Rond de klok van elf werd onder het toeziend oog van Oscar door een heuse Spreekstalmeester de gehele Raad van Elf via een meterslange rode loper gepresenteerd aan het publiek. De spanning steeg met de minuut en nadat alle leden van de Raad van Elf op de showtrap hadden plaatsgenomen, werden Prins Puup Zjoske en zijn adjudant Woody onder grootse, bombastische showmuziek gepresenteerd. Nadat de Prins door de President 'de Grote Ton' kreeg omgehangen, zijn bijzondere wietstok in handen had gekregen en de gehele raad persoonlijk was onderscheiden, was het plaatje compleet: Puupenkoppenland heeft weer een Prins.
Prins Puup Zjoske is in het dagelijks leven Jos Traa. Hij werkt bij een Woningcorporatie in Amersfoort en Utrecht, is 60 jaar, geboren en getogen Achtervelder en getrouwd met zijn Monique. Jos is sinds 2011 zowel raads- als bestuurslid van de Puupenkoppen, is mede-samensteller van het carnavalsboekje en is de laatste jaren 'trekker' van de jaarlijkse Braderie.
Adjudant Woody kennen we in het dagelijks leven als Marcel Scholtus, 34 jaar en een ervaren carnavallist. Marcel is assistent bedrijfsleider bij de Aldi in Barneveld. Marcel was ooit adjudant Babbel van Prins Gigant, adjudant van Prins Randy én vloog er ooit zélf eens uit als Prins Arend. Onder leiding van Prins Puup Zjoske en adj. Woody zal het nog lang onrustig blijven in Puupenkoppenland. Er gebeurde nog veel meer op deze avond. Er was een spetterend optreden van de Dansmariekes en twee nieuwe raadsleden zijn geïnstalleerd: Timmo Joosten, en Patrick Lipholt.

Wilt u Prins Puup Zjoske, Adjudant Woody en de Raad graag eens van dichtbij bekijken? Dat kan! Op 19 januari 2019 is het Verrassingsfeest van De Puupenkoppen. Op 24 februari 2019 is het Krasse Knarrenbal voor de oudere jongeren. Op 1 maart vindt het Groot Carnaval plaats, hét feest van De Puupenkoppen en natuurlijk de Grote Optocht op 3 maart 2019. Voor details voor kaartverkoop, zie de site www.puupenkoppen.nl of hun Facebookpagina.