Met het doorprikken van een grote rode ballon gaf wethouder Wim Vos donderdag het startsein voor het derde seizoen AFAS Swim Experience (Foto: SRO)
Met het doorprikken van een grote rode ballon gaf wethouder Wim Vos donderdag het startsein voor het derde seizoen AFAS Swim Experience (Foto: SRO) (Foto: )

Startsein Swim Experience Octopus

Leusden - Met het doorprikken van een grote rode ballon, gaf wethouder Wim Vos donderdagmorgen het startsein voor het derde seizoen AFAS Swim Experience. Op de 'knal' sprongen de leerlingen van basisschool De Hobbit in het water van zwembad Octopus.

Het eerste thema is 'Herfst' en dus waren alle kinderen in regenkleding gehuld. 'Wat doe je als je met kleding aan in het water valt?', was de centrale vraag. Dat leerden ze vanochtend dus van badmeester David. Na goed oefenen konden alle kinderen makkelijk een minuut blijven drijven, met behulp van stokken, banden en ook regenlaarzen. In totaal gaan dit schoolseizoen ruim 1300 bovenbouwleerlingen van de Leusdense en Achterveldse basisscholen meerdere keren zwemmen (en vooral oefenen) in zwembad Octopus.

De AFAS Swim Experience wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met het lokale bedrijfsleven uit Leusden en Achterveld. Maar liefst elf bedrijven hebben zich voor minimaal drie jaar gecommitteerd aan het project. Grote Leusdense bedrijven als AFAS Software en PON, kleinere ondernemers Academas, de Hakhorst, Rienks, Flemming, Lomans en Yours en ook organisaties als Futurum Begeleid wonen, Wim Wahle Jeugdfonds en Kiwanis zijn de trotse sponsoren.Maar zonder kinderen, geen project. Vanaf dag 1 waren de scholen overtuigd van de meerwaarde van de AFAS Swim Experience en stapten zij allemaal aan boord. Met veel enthousiasme nemen zij zelf de organisatie op de school en het vervoer voor hun rekening.

Zo leveren het lokale bedrijfsleven, de basisscholen uit Leusden en Achterveld en zwembad Octopus een belangrijke bijdrage aan het uitbouwen van de zwemvaardigheid van jonge kinderen, aan het veilig deelnemen aan waterrecreatie én aan de doorstroom naar de zwemvereniging.