Vanaf hun trouwen zijn de heer en mevrouw De Wild altijd in Leusden-Zuid blijven wonen. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)
Vanaf hun trouwen zijn de heer en mevrouw De Wild altijd in Leusden-Zuid blijven wonen. (Foto: Ronald Kersten Fotografie) (Foto: )

Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar

Dinsdag 6 november bezocht burgemeester Gerolf Bouwmeester de heer en mevrouw De Wild-Speksnijder in hun woning aan de Boetzelaerlaan. Zij waren deze dag 60 jaar getrouwd.

Leusden - De heer De Wild is geboren in Leusden op 13 maart 1935. Hij groeide op aan de Buurtweg (Landgoed Den Treek) en was de oudste in het gezin met nog twee zussen en drie broers. Tijdens de oorlogsjaren tussen 1940 en 1945 werd een aanzienlijk deel van het huis geannexeerd door het Duitse leger. Mevrouw De Wild is geboren op 30 oktober 1936 in Berkenwoude, Zuid-Holland. Zij verhuisde op 12 jarige leeftijd naar Leusden met haar ouders en vier broers. Het gezin ging wonen aan de Ursulineweg waar gestart werd met een kwekerij. Tijdens een uitstapje met de jongens & meisjesvereniging is de vonk overgesprongen. Vanaf hun trouwen zijn de heer en mevrouw De Wild altijd in Leusden-Zuid blijven wonen.

De heer de Wild heeft de Ambachtsschool in Amersfoort doorlopen en werd meubelmaker en timmerman. Hij heeft gewerkt bij een aannemer in Leusden en bij een bedrijf in de winkelbetimmering in Scherpenzeel. Later is de heer De wild projectleider geworden bij Dekker Natuursteen in Loosdrecht.
Mevrouw de Wild heeft de huishoudschool doorlopen in Amersfoort. Zij werkte bij diverse adressen in Leusden en Amersfoort als hulp in de huishouding en dit heeft zijn met veel voldoening en plezier gedaan tot haar 68ste jaar. Tevens was zij zeer behendig met naald en draad en maakte dan ook de kleding voor haarzelf en haar kinderen. Het bruidspaar heeft drie dochters en een zoon die wederom getrouwd zijn en de familie is uitgebreid met twaalf kleinkinderen.
Beiden zijn altijd nauw betrokken geweest bij de organisatie en uitvoering van de kledingbeurs en de rommelmarkt bij de Dorpskerk. Waar het kan willen zij daar nog steeds graag helpen. Langlaufen en bergwandelen was hun hobby en mevrouw De Wild hield van lange schaatstochten. Nu beleven ze veel plezier aan kaarten met hun buren, wekelijks bowlen en nordic-walking.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten