Nienke en Rens uit van basisschool De Brink nodigen iedereen uit voor de goede doelenmarkt.
Nienke en Rens uit van basisschool De Brink nodigen iedereen uit voor de goede doelenmarkt. (Foto: Quirine van Mourik)

De Brink komt in actie voor Meander

Basisschool De Brink komt in actie voor Stichting Vrienden van Meander. Op vrijdag 9 november is er een goede doelenmarkt van 11.30 tot 13.00 uur. Met deze actie zamelt de school geld in voor Fuusjes en spelmateriaal voor de afdeling kinderrevalidatie van het Meander Ziekenhuis in Amersfoort.

door Quirine van Mourik

Leusden - Op De Brink wordt elk jaar een goede doelenmarkt gehouden. De kinderen verzamelen, knutselen en verkopen zelf alle koopwaar. Na afloop schenken zij de opbrengst aan een goed doel. "De afgelopen twee jaar hebben wij een school in Rwanda geholpen," zegt Josée Beukema van de ouderraad. "We hebben er dit jaar voor gekozen om een doel dichter bij huis te steunen om het tastbaar te maken voor de kinderen."
Dit doel werd Stichting Vrienden van Meander. De stichting heeft tot doel een ziekenhuisbezoek voor kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Het geld van de goede doelenmarkt gaan zij gebruiken om bewegend spelmateriaal voor de afdeling kinderrevalidatie aan te schaffen. En Fuusjes. Dit zijn kartonnen hoesjes met kleurplaten en opdrachten die over het infuus opgehangen kunnen worden zodat het er niet zo eng uitziet. Speciaal voor de leerlingen is er iemand van het Meander in alle klassen komen vertellen over wat kinderen meemaken in het ziekenhuis en hoe die kinderen geholpen kunnen worden. "Ieder kind bleek een lijntje te hebben met het Meander," vertelt juf Marcolien Hoogland. "Zo was er iemand die er net een broertje had gekregen, maar ook werden er verhalen van zieke familieleden verteld."

De kinderen werken nu hard aan hun bijdragen voor de goede doelenmarkt. "Iedereen is van harte welkom. Ook mensen die nieuwsgierig zijn naar ons nieuwe gebouw," zegt Marcolien. "De markt is beneden in de hal. Daar kun je niet alleen spullen kopen, maar er zijn ook lekkere dingen voor de lunch. Verder worden er leuke spelletjes gespeeld waarbij je dankzij de ondernemers van De Biezenkamp altijd prijs hebt."

Kom ook op vrijdag 9 november aanstaande van 11.30 tot 13.00 uur naar de goede doelenmarkt van CBS De Brink. De school is gevestigd aan De Biezenkamp 290. Bezoek ook www.cbsdebrink.nl.

Wilt u meer weten over waar de stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum voor staat? Kijk dan op www.vriendenvanmeander.nl.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten