Wethouder Wim Vos overhandigt honing aan een vrijwilliger van voedselbank Leusden. (Foto: GL)
Wethouder Wim Vos overhandigt honing aan een vrijwilliger van voedselbank Leusden. (Foto: GL) (Foto: )

Opbrengst bijenkasten naar voedselbank Leusden

De opbrengst van de twee bijenkasten van Sight Landscaping en de gemeente Leusden gaat dit jaar naar de voedselbank Leusden.

Leusden - Vrijdag 2 november heeft wethouder Wim Vos veertig potjes honing aan de voedselbank in Leusden overhandigd. Alle deelnemers van de voedselbank ontvangen een potje honing in hun pakket. Volgend jaar kiezen Sight Landscaping en de gemeente opnieuw een goed doel voor de honingopbrengst. Een deel van de honing is in de kasten achtergebleven; dit hebben de bijen nodig om te overwinteren.

De honing is afkomstig van de twee bijenkasten die Sight Landscaping en de gemeente afgelopen juni in de berm aan de Verlengde Maanweg, hoek Groene Zoom, hebben geplaatst. Sight Landscaping heeft de bijenkasten, inclusief bijenvolken, in samenwerking met de lokale imkervereniging ter beschikking gesteld om te laten zien hoe belangrijk het is om de natuurontwikkeling in Leusden een handje te helpen.

Bestuiving

Bijen zorgen door bestuiving voor meer bloemen en planten en meer bloemenvariatie. Een kleurrijke berm trekt insecten aan en zo ontstaat er een wisselwerking.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten