Esther Blijleven.
Esther Blijleven. (Foto: Hetty Heijne)

Duurzame kleding op maat gemaakt

Met een passie voor naald, draad en stof en met jarenlange ervaring als coupeuse weet Esther Blijleven met gemak unieke en bijzondere kleding op maat te maken. Hierbij besteedt ze veel aandacht aan details omdat daar de kleding, lingerie en kostuums van 'tot leven lijken te komen'. Dit alles probeert zij op een zo fairtrade en milieuvriendelijke manier te doen.

Hetty Heijne

LEUSDEN - Vanaf haar elfde jaar leerde Esther van haar moeder de eerste dingen achter de naaimachine te maken. De opleiding Mode & Kleding volgde waarna Esther in 2014 startte met het label: 'Blijleven Design'. Begin dit jaar is zij gevestigd aan de Hoefijzer 18B (De Smederij) waar iedereen terecht kan voor maatkleding waarbij gebruikt wordt gemaakt van fair, eco, vegan, bio en gerecycled of geupcyclede materialen. "En dan vooral de GOTS, de Global Organic Textile Standard gecertificeerde stoffen, waardoor we samen bijdragen aan een betere wereld", aldus Esther.

Ze doet alles zelf. Het patroon tekenen, opmeten, maken van het proefmodel tot het maken van het definitieve kledingstuk. "Dit leidt steeds opnieuw tot unieke, mooie resultaten en blije gezichten. Daar doe ik het voor!" Dat de modewereld kan een stuk groener kan bewijst Blijleven wel: "Omdat ik als persoon zelf milieubewust bezig ben was het een logische stap om dit in het bedrijf door te trekken. Naast de GOTS stoffen wordt het patroon getekend op gerecycled papier en maak ik een proefmodel van gecertificeerd ongebleekt katoen wat ik later weer hergebruik, of dit wordt vulling voor knuffeltjes. De overige producten komen, indien mogelijk, uit Nederland en alle stoffen worden gewassen in milieuvriendelijke wasmiddelen. En zelfs knopen worden hergebruikt: Soms hebben mensen nog een knopendoos staan en geen idee wat ze er mee moeten doen. Vaak zitten er echter mooie juweeltjes bij die nog goed te gebruiken zijn".

Vind je het moeilijk om goed passende kleding of lingerie te kopen? Maak dan eens een afspraak om de haalbaarheid van jouw wensen te bespreken. Bel naar 06-30435415 of kijk voor meer info op www.blijlevendesign.com.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten