Foto: Allard Willemse

Samen buiten aan de slag

Samen buiten aan de slag, dat kan op 3 november op de Natuurwerkdag. Dit jaar organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 18de keer op bijna vijfhonderd locaties door heel Nederland.


Leusden/Woudenberg - Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht meer dan vijftig locaties waar mensen mee kunnen doen. Ook in Leusden zijn er twee locaties waar meegewerkt kan worden. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.natuurwerkdag.nl.

De Knotgroep Leusden werkt al dertig jaar in het wijde landschap van Leusden. Ga op 3 november met de Knotgroep Leusden op pad met takkenzagen en knippers om twaalf wilgen te knotten. Ze werken van 09.00 -12.30 uur. Verzamelen bij Boerderij Kouwenhoven aan de Moorsterweg 11.

Op Landgoed Den Treek-Henschoten ga je aan de slag bij het Treekerpunt. In dit prachtige heide ga je van 09.00 tot 14.00 uur dennen zagen. Het gebied heeft veel ecologische waarde waar mens en dier van genieten. Het is een geweldige leuke klus voor jong en oud op een prachtige locatie.

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur.
Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.
Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.