Sterke toename vacatures in regio Amersfoort

Leusden - Het aantal nieuwe vacatures is in de regio Amersfoort het eerste halfjaar van 2018 met 13 procent toegenomen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. Werkgevers zijn vooral op zoek naar personeel op laag en middelbaar beroepsniveau zoals verkopers en hulpkrachten bouw & industrie. Uit recent onderzoek van UWV naar het wervingsgedrag van werkgevers blijkt dat werkzoekenden niet alleen afhankelijk zijn van gepubliceerde vacatures in hun zoektocht naar werk. Ook het onderhouden van een netwerk en het actief benaderen van werkgevers draagt bij aan het vinden van werk.

In september verstrekte UWV 5.283 WW-uitkeringen in de regio Amersfoort. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is in september 2018 in de regio Amersfoort met 3% gelijk aan het landelijke percentage. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal WW-uitkeringen in de regio Amersfoort met 18,4%, oftewel 1.189 uitkeringen. Nederland als geheel liet een afname van 22% WW-uitkeringen zien. Ruim 60% van de daling van het aantal uitkeringen in de regio Amersfoort kwam door de sectoren zorg & welzijn, financieel & zakelijke diensten (exclusief uitzendbureaus) en detailhandel.

UWV raamt het aantal nieuwe vacatures dat de eerste helft van dit jaar in de regio Amersfoort ontstond op 12.500. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een toename van 1.500 (±13%) vacatures. De landelijke toename van het aantal vacatures bedroeg 12%. De vacaturemarkt van de regio Amersfoort en Nederland als geheel verschillen. In de regio Amersfoort is het aandeel vacatures op het beroepsniveau laag/basisvakmanschap 4% lager dan landelijk. Het aandeel vacatures op het beroepsniveau middelbaar/specialistisch vakmanschap is in de regio Amersfoort 3% hoger dan landelijk.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten