Kay krijg boksles van Arnold Keller waarbij hij verschillende stoottechnieken oefent. (Foto: Hetty Heijne)
Kay krijg boksles van Arnold Keller waarbij hij verschillende stoottechnieken oefent. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: )

Team Keller: boksschool voor iedereen

Hetty Heijne

Rode wangen en verbeten gezichten. Beng, boem, baf, baf. De bokshandschoenen van de leerlingen van Boksschool Team Keller raken de stootkussens van de trainer Arnold Keller. Keller is boksinstructeur en geeft boksles in zijn sportstudio te Woudenberg, maar ook in de Michaëlschool te Amersfoort.

door Hetty Heijne

Amersfoort/Woudenberg - Arnold Keller is op jonge leeftijd begonnen met boksen. "Ik was vroeger zelf een verlegen jongen", vertelt Keller. "Ik had een oudere broer die op boksen zat. Die zei 'ga eens een keer mee en kijk wat je ervan vindt. Mijn zelfvertrouwen groeide en ik begon boksen leuk te vinden." Zo leuk dat hij zijn eigen boksschool heeft geopend onder de naam Team Keller.

"Het is een misverstand dat boksen een vechtpartij is,'' vervolgt Keller, die naast bokstrainer ook sportpsycholoog en docent 'Rots en Water' is. "Boksen is een tactische vechtsport. Het gaat niet om het harde slaan, dat kunnen we allemaal. Boksen gaat om de techniek, om de coördinatie van voeten, ogen en handen. Daarnaast ontwikkel je al snel een hele goed conditie. Verder werk je aan het verkrijgen van wederzijds respect voor anderen. Boksen is in Nederland aan strenge regels gebonden. Begin je met boksen dan leer je eerst de techniek zoals houding en verschillende stoottechnieken. Zo leer je stapsgewijs op de juiste manier boksen".

Team Keller is een gezellige boksschool waar het sociale aspect hoog in het vaandel staat. "Bij ons gaat het niet alleen om het presteren, maar bovenal om het plezier in het sporten, ieder op zijn eigen niveau. We zijn er voor recreanten en wedstrijdboksers.'' De reguliere lessen worden gegeven in de Michaëlschool in Amersfoort op maandag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Wil je liever in een kleine groep trainen, dan kan dit in Sportstudio Keller in Woudenberg. Hier worden ook de lessen voor 'Boksen Extra' (zie kader) gegeven. Nieuwe leden - vanaf 10 jaar - zijn van harte welkom om eens op een training te komen kijken of om mee te doen. Meer info is te vinden op www.teamkeller.nl of op de facebookpagina van de sportstudio.

Team Keller biedt ook 'Boksen Extra'. Dit is een speciale boksles voor kinderen met sociale en emotionele problematiek in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Binnen de trainingen komen oefeningen uit Rots en Water aan de orde, in combinatie met de elementaire basistechnieken van het boksen. Hierdoor hoopt Keller te bereiken dat een leerling zowel mentaal als fysiek sterker wordt, meer zelfvertrouwen krijgt en respect leert tonen waardoor zij of hij beter met zichzelf en met andere kan omgaan.