Echt weg was de vinylplaat nooit, maar nu is de lp weer helemaal terug. Ook bij de muziekafdeling van de kringloopwinkel merken ze dit. (Foto: Hetty Heijne)
Echt weg was de vinylplaat nooit, maar nu is de lp weer helemaal terug. Ook bij de muziekafdeling van de kringloopwinkel merken ze dit. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: Hetty Heijne)

Kringloopdag in teken van vintage en retro spullen

Bij de jaarlijkse Antiek- en Curiosamarkt in Kringloop Leusden konmden antiek-, design- en vintageliefhebbers zaterdag voor de tiende keer hun hart ophalen. De drukbezochte dag, die elk jaar populairder wordt, was dit jaar weer uitgebreid met een assortiment aan vintage en retro meubels en kleding.

LEUSDEN - "We beginnen vaak drie tot vier maanden van te voren met het sparen van leuke spullen voor een themadag", vertelt Gerco Kolbach van Kringloop Leusden. ''Er is dan ook van alles te vinden; curiosa, jaren 60/70 spulletjes en extra dit jaar de vintage kledingbeurs in het kader van de Dutch Sustainabele Fashion Week.'' Vanaf het moment dat de kringloopwinkel open ging was het de hele dag druk. Vintage is weer 'in'. Zo werd er veel gekeken naar de jaren '50 slaapkamerset. Ook opvallend was dat vinylplaten bij de muziekafdeling weer populair zijn. "Nu onze opslag na deze dag weer ruimte heeft gekregen gaan we weer hard aan de slag om spullen voor onze kersteditie te verzamelen. Mochten mensen spullen over hebben: inleveren kan in onze winkel, maar voorlopig ook bij het kringloop-inbrengpunt van het milieustation. Het contract met de gemeente is voor vijf jaar verlengd.''

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten