Het echtpaar heeft altijd vrijwilligerswerk gedaan op kerkelijk gebied. Daarnaast was de heer Veen lid van het bestuur van de Openbare Bibliotheek. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)
Het echtpaar heeft altijd vrijwilligerswerk gedaan op kerkelijk gebied. Daarnaast was de heer Veen lid van het bestuur van de Openbare Bibliotheek. (Foto: Ronald Kersten Fotografie) (Foto: )

Bezoek voor 60-jarig bruidspaar Veen-Pook

Vrijdag bezocht loco-burgemeester Wim Vos de heer en mevrouw Veen-Pook in hun woning aan de Dorser. Zij waren zondag 30 september 60 jaar getrouwd.

Leusden - Ad Veen zag op 28 mei 1931 het levenslicht in Amsterdam als jongste zoon in een gezin met zes kinderen, allemaal jongens. Dankzij familieleden in Groningen en de Haarlemmermeerpolder heeft het gezin, samen met grootouders, een neef en een joods gezin, de oorlog overleefd.

De heer Veen is na zijn opleiding tot radiotelegrafist gaan varen op schepen van de Nederlandse koopvaardij in dienst van Radio Holland. Op 1 februari 1958 trad hij in dienst bij de Stichting FOM als elektronicus op het Natuurkundig Laboratorium van de Universiteit van Amsterdam. Daar ontmoette hij ook zijn toekomstige vrouw: mejuffrouw Mia Pook die op 29 juni 1937 in Diever (Drenthe) ter wereld kwam. Zij leerde de heer Veen via familieleden kennen toen zij in Amsterdam werkte. In Diever is het paar getrouwd en vanaf september 1973 kwamen zij in Leusden wonen aan de Zonnedauwhof. In 2017 is het echtpaar verhuisd naar een appartement in Leusden. Mevrouw Veen heeft 23 jaar lang op het kantoor van de Leusder Krant gewerkt.

Het paar heeft twee dochters en vier kleinkinderen.