Daan en Marjolein (m.) van GV Impala werken samen met o.a. buurtsportcoach Stepanie en stagiaire Maaike bij het onderdeel sport&onderwijs.
Daan en Marjolein (m.) van GV Impala werken samen met o.a. buurtsportcoach Stepanie en stagiaire Maaike bij het onderdeel sport&onderwijs. (Foto: Hetty Heijne)

Lancering Impala Gym Xperience

Gymvereniging Impala is een tijd geleden een nieuwe weg ingeslagen en is sterk in ontwikkeling. In het kader van deze ontwikkeling en mede door de komst van het nieuwe sportcentrum Buiningpark zijn er meer ruimte en kansen gecreëerd om gezond bewegen te stimuleren voor jong en oud. Vandaar dat de verenigen de 'Impala Gym Xperience' heeft gelanceerd.

Hetty Heijne

LEUSDEN - ''De Gym Xperience beoogt een uitbreiding van het sportaanbod voor diverse doelgroepen en is een ontdekkingstocht langs de diverse vormen van de gymnastiek en kent vier deelprojecten: sport en onderwijs, aangepaste sporten, ouderensport en sport voor jongeren", vertelt voorzitter Daan van Westen.

Van de vier deelprojecten heeft Impala het onderdeel 'sport & onderwijs' uitgewerkt. "Op dit moment loopt er een pilot met de basisscholen De Hobbit en Het Kompas. Dit project kun je zien als een bijzondere gymnastiekles die in en na schooltijd gegeven kan worden. Er wordt onderzoek gedaan naar de behoefte bij basisscholen en een en ander moet gaan leiden naar aanvullende mogelijkheden zoals een derde gymuur in het basisonderwijs.''

Reden voor dit project is dat het bewegingsonderwijs een steeds grotere rol in de bewegingsopvoeding van kinderen wordt. Kinderen bewegen tegenwoordig minder. Daarom is het belangrijk dat kinderen bewegingsonderwijs krijgen dat van goede kwaliteit is en door deskundige leerkrachten wordt verzorgd. De verplichte gymlessen op school worden echter veelal verzorgd door eigen klassedocent in plaats van een leerkracht lichamelijk oefening. Met de Gym Xperience voor basisscholen probeert Impala ondersteuning te bieden voor de klassedocent bij de gymnastieklessen. ''Hierbij werken we samen met derde- en vierdejaars studenten van Sportacademie Amersfoort.'' De lessen worden in een periode van 6 tot 8 weken aan de basisscholen aangeboden en richten zich voornamelijk op de kennismaking met de diverse disciplines van de gymnastiek zoals 'apenkooien', freerunning en bewegen op muziek.

Er is meer. Het deelproject 'ouderensport' van de Gym Xperience beoogt een uitbreiding van de twee huidige seniorengroepen bij Impala. Verder wordt gekeken naar de start van een of meerdere groepen in de aangepaste sport en doet Impala onderzoek naar verschillende (sport)activiteiten voor jongeren. In alle deelprojecten kunnen ook andere sport(vormen) worden opgenomen, waardoor de keuze voor de sport nog groter wordt. Meer info over de Gym Xperience en de vereniging via info@gvimpala.nl.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten