Modelstudie, een van de werken die onderdeel uitmaken van de expositie 'Vanuit het hart'.
Modelstudie, een van de werken die onderdeel uitmaken van de expositie 'Vanuit het hart'. (Foto: )

'Vanuit het hart' mooie expositie in Cultuurhuis

Onder grote belangstelling opende John ter Weijden zaterdagmiddag 8 september de mooie expositie 'Vanuit het hart' in het Cultuurhuis in Woudenberg. Een duo-expositie van twee Leusdense (amateur) kunstenaars met schilderijen van Carel Wiggerman en beelden in steen en brons van Yvonne Majolee.

Woudenberg - John maakte een vergelijking tussen de verschillende kunst- en cultuuruitingen. Hij produceert zelf op amateurbasis muziek/theatervoorstellingen. Ook hier zijn er zeker overeenkomsten met beeldende kunstenaars. "Bij de voorbereiding van een theaterproductie ben je druk in de weer om het programma vorm te geven en daarna ga je repeteren en het verder bijschaven. En uiteindelijk wil je het resultaat laten zien aan een geïnteresseerd publiek."

Yvonne wil in haar werk graag de emotie van een gebeurtenis of van een relatie vangen. Veel is terug te voeren op haar eigen privéleven maar er zijn ook emoties die vanuit haar werk als verpleegkundige een uiting vinden in de steen.

De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 op de begane grond en 1e etage van het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40 in Woudenberg.