Foto:

Bouwen

"Ik heb eigenlijk alweer genoeg van de regen", zucht Tim. "Van mij mogen de zomerse dagen terugkomen." "Ach het valt allemaal wel mee", reageert Pieter. "Het was prima weer afgelopen weekend. Dat zorgde ook voor een prima sfeertje in De Hamershof. Met lekkere hapjes en drankjes. En natuurlijk niet te vergeten de theatergroep die actief was om ons Leusdens theater De Tuin onder de aandacht te brengen."

"Klopt helemaal", zegt Femke. "En als ik zie wat er op het programma staat, is een bezoek aan De Tuin zeker op zijn plaats. En voor wie niet weet waar De Tuin is, die zit aan de achterkant van De Korf." "De Korf is ook een apart verhaal", aldus Yvette. "Eerst werd een renovatie beloofd, daarna weer niet en nu zijn er ineens weer grootse plannen met een al even groots budget. Ik vind het terecht, De Korf neemt een belangrijke plaats in onze samenleving in. En niet alleen als sporthal en als bowlingcentrum. Maar ook als ruimte waar allerlei evenementen in gehouden worden. De Korf is het waard om onderdeel te blijven van het centrum. En dan moet het inderdaad wel kunnen voldoen aan alle eisen die tegenwoordig gesteld worden aan kwaliteit en veiligheid."

"Op 24 september is het nieuwe gemeentehuis, of moet ik zeggen Huis van Leusden, geopend voor het publiek", weet Frans. "Het zal best even wennen worden. En het zal ook een enorm gevoel van ruimte geven als alle hekken en schuttingen dan weg zijn. Best knap eigenlijk dat door een goede invulling van informatie geven op de schutting, allerlei vormen van graffiti zijn weggebleven. En door de kijkgaten hebben we het allemaal goed kunnen volgen." "Je kan sowieso het bouwen in Leusden goed volgen als je het leuk vindt", zegt Ineke. "Bij de bouw van het nieuwe AFAS-kantoor staat zelfs een heuse overdekte tribune waar je kan genieten van mensen die werken", lacht ze. "Ik zie er wel eens mensen zitten. Het is natuurlijk ook best een groots en imposant gebeuren met al die hijskranen."

Eric Lucassen