Ans en Jo Stenvert uit Tilburg komen ieder jaar met de caravan naar minicamping Larik's Hoeve om van de omgeving te genieten
Ans en Jo Stenvert uit Tilburg komen ieder jaar met de caravan naar minicamping Larik's Hoeve om van de omgeving te genieten (Foto: )

Minicamping Larik's Hoeve: voor de rust

Hetty Heijne

Vakantietijd in de regio

In en rondom de gemeente Leusden zijn er leuke campings en vakantieverblijven te vinden en wij gaan er deze zomer een kijkje nemen. Deze keer bezoeken we minicamping Larik's Hoeve in Leusden.

LEUSDEN - Direct gelegen aan de Grebbelinie ligt minicamping Larik's Hoeve. Het is een kleinschalige boerderijcamping met name gericht op kampeerders die op zoek zijn naar rust, ruimte en een gemoedelijke sfeer. "De minicamping is geopend van 1 april tot 1 oktober en beschikt over 16 mooie en ruime kampeerplaatsen van ruim 120 m2", vertelt eigenaar Frans Smink. "De kampeerplekken hebben veel privacy en zijn aan drie kanten omgeven door groene natuurlijke heggen voor optimale privacy. Midden op het campingveld staan wat groepjes struiken, wat voorkomt dat iedereen bij iedereen in de voortent kan kijken".

"Elke kampeerplaats is voorzien van een watertappunt, elektriciteitsaansluiting, riolering en er is draadloos internet, vervolgt Smink. "Het toiletgebouw is verwarmd en er is een overdekte fietsenstalling met oplaadpunt. voor electrische fietsen. Onze gasten zijn voornamelijk rustzoekers en natuurgenieters en we zorgen er graag voor dat iedereen zich bij ons thuis voelt."

Dat is tevens de reden waarom het echtpaar Ans en Jo Stenvert uit Tilburg naar minicamping Larik's Hoeve gekomen zijn. Zittend aan een wijntje vertellen zij waarom zij ieder jaar weer terugkomen: "Het is een fijne, gezellige en gastvrije camping in mooie omgeving", vertelt Jo. "Met een vriendelijke eigenaar die de helpende hand bied als dat nodig is. Dat is af en toe wel handig, want op onze leeftijd gaat alles niet meer zo snel", vult Ans lachend aan. Het echtpaar is de tachtig inmiddels gepasseerd, maar trekken er samen nog steeds met de caravan op uit. "We komen hier voor de privacy, de rust en ruimte en om te fietsen. We vragen altijd ons 'vaste plekje' waar je vanuit de caravan uitkijkt op de schapen in de wei. Het is hier allemaal netjes geregeld, zolang onze gezondheid het toe laat komen we ieder jaar weer terug".