Foto:

Top-tijd

"De meteorologische herfst is begonnen", weet Henk te vertellen. "En nog steeds is het warm genoeg om lekker in de tuin te barbecueën. We hebben een top-zomer gehad, en wie weet volgt er een top-herfst. Ik heb er wel zin in." "Als je om je heen kijkt zie je her en der de gevolgen van de droogte", zegt Frederieke. "Er is veel dood gegaan. Ook zie je bij bomen al herfstkleuren verschijnen, ik zag zelfs bomen waarvan de helft een herfstkleur had en de andere helft nog niet. Ik hoop niet dat die voor de helft aan het afsterven zijn. Ik heb gehoord dat het nog heel wat moet regenen wil het grondwater weer op peil zijn. Ik hoop alleen wel dat het dat vooral 's nachts regent. Maar ja, je hebt het – gelukkig – niet altijd voor het zeggen."

"Wat een mooi top-evenement is de opera in Leusden toch", vertelt Sabine. "En wat een mooie locatie. Ik was er nog nooit geweest. Het was echt subliem. Mooie stemmen. Ik ben blij dat we op tijd waren met het bestellen van kaarten. Een volgende keer gaan we beslist weer. Wat leuk eigenlijk dat dit allemaal kan in Leusden, natuurlijk ook door alle vrijwilligers die hebben meegeholpen."

"Wie interesse heeft over de plannen voor het 'Hart van Leusden', het gebied van de Hamershof, kan op elf september om half acht in de avond terecht in De Korf. Daar zal gesproken worden over de werkzaamheden in het openbaar gebied, de werkzaamheden aan de panden, de planning en de bereikbaarheid gedurende de werkzaamheden", weet Willem te melden. "Het is duidelijk dat Leusden bezig is met verandering als je al die plannen ziet en ook de diverse nieuwbouwprojecten in de gemeente. Het aangezicht van Leusden is aan het veranderen. En voor zover ik kan beoordelen worden we er niet slechter op." "Met de sport gaat het ook goed. De hockeyclub jubileert en op de golfclub De Hoge Kleij wordt deze week het Nationaal Open gespeeld. Topgolf zien? Ik zou beslist een kijkje nemen", aldus Frits

Eric Lucassen