Reconstructie kruispunt hervat

Sperwerjong uitgevlogen

Van maandag 10 tot en met vrijdag 21 september wordt de Groene Zoom tussen Noorderinslag en Burgemeester de Beaufortweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Leusden - Verkeer wordt in die periode omgeleid via Noorderinslag-Middenweg-Randweg en vice versa. Fietsers kunnen ongehinderd gebruik blijven maken van het fietspad.

Dit betreft het laatste deel van de reconstructie van de kruising Noorderinslag-Groene Zoom-Heiligenbergerweg. Voor een betere verkeerdoorstroming wordt een extra rijstrook aangelegd voor het verkeer dat rechtsaf slaat van De Groene Zoom naar Noorderinslag, richting Amersfoort. Vanaf vrijdag 31 augustus start de aannemer met het ontgraven van een nieuwe rijstrook, waarvoor eerst wat bosschage wordt verwijderd. Het verkeer blijft tijdens die werkzaamheden de huidige rijbanen gebruiken.

De reconstructie heeft een aantal weken vertraging opgelopen, doordat een sperwer tijdens de werkzaamheden een van de bomen in het werkgebied als broedplaats had uitgekozen. Op grond van de wet Natuurbescherming genieten roofvogels strenge bescherming.
Inmiddels is het sperwerjong uitgevlogen en heeft de Provincie toestemming gegeven voor de afronding.