Foto:

Win vrijkaarten Opera Leusden

Van 30 augustus tot 2 september worden er zes voorstellingen uitgevoerd van de muzikale opera belevenis Il Bosco dell'Amore op Landgoed Leusderend (voormalig Don Bosco) in Leusden. Lezers van deze krant kunnen vrijkaarten winnen.

Leusden - De voorzitter van de Stichting Opera Leusden, Ton Weevers is er trots op dat zoveel vrijwilligers en sponsoren meewerken aan de opera. De voorbereidingen zijn al vanaf oktober 2017 in volle gang. De professionals en de lokale amateurs zijn al sinds april aan het repeteren en vanaf 20 augustus gaan de repetities weer verder. Het wordt een wandelopera waarbij de bezoeker zowel buiten als binnen verrast wordt met mooie klanken. De solisten komen uit binnen- en buitenland en het orkest Música Temprana onder leiding van Adrián Rodríquez van der Stoel is ook internationaal samengesteld. Aan de opera werken ook de stadstrompetters uit Amersfoort mee.
Regisseur Jos Groenier heeft de oorspronkelijke opera Gli Amori d'Apollo et di Dafne van Francesco Cavalli bewerkt tot Il Bosco dell'Amore. Het is het klassieke verhaal van de god Apollo die probeert de Nymph Dafne te schaken. Zij is daar in het geheel niet van gediend. Het moment dat hij haar bijna weet te overmeesteren verandert zij in een boom, waardoor zijn acties tevergeefs bleken te zijn. Het is verwonderlijk om in een opera van circa 400 jaar geleden dezelfde argumenten tegen te komen die het machtsmisbruik en de intimidatie in onze huidige tijd kenmerken.

Het is een van de eerste opera's die in Venetië, in de commerciële theaters, voor een openbaar publiek werd opgevoerd; dus niet meer exclusief voor de hooggeplaatsten aan de hoven. Dat hield in dat de thematiek wereldser, aardser en minder melodramatisch werd en de effecten spectaculairder. Dat is precies de reden om dit stuk op de locatie Landgoed Leusderend in Leusden uit te brengen.
De tickets voor de opera zijn te bestellen via operaleusden.nl. U kunt vooraf gebruik maken van antipasti. De kaarten voor vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september zijn uitverkocht.
Info: info@operaleusden.nl.

Doe mee en win vrijkaarten

Win twee vrijkaarten voor de opera-voorstelling Il Bosco dell'Amore die opgevoerd wordt op Landgoed Leusderend in Leusden op 30 en 31 augustus en 1 en 2 september. Maak kans op twee vrijkaarten en beantwoord de volgende vraag: Uit welk land komt de orkestleider Adrián Rodríquez van der Spoel oorspronkelijk? Mail het antwoord vóór 20 augustus naar: info@operaleusden.nl.
Voor meer info en tickets kijk op operaleusden.nl.