Eigenaresse Josta Meesters (midden) met gasten Vicky en Marjolein, die met hun paarden een weekend naar Veld en Bosch waren gekomen. (Foto: Hetty Heijne)
Eigenaresse Josta Meesters (midden) met gasten Vicky en Marjolein, die met hun paarden een weekend naar Veld en Bosch waren gekomen. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: )

Bed & breakfast: Veld en Bosch

In en rondom de gemeente Leusden zijn er leuke campings en vakantieverblijven te vinden en wij gaan er deze zomer een kijkje nemen. Deze keer bezoeken we bed & breakfast Veld en Bosch aan de Waterlooweg.

door Hetty Heijne

LEUSDEN - Bed & breakfast Veld en Bosch grenst aan Landgoed Den Treek en is aan drie zijdes door natuurgebied omgeven. Het is een oase van rust en stilte. Veld en Bosch biedt ruime en complete kamers en luxe sanitair. Verder zijn er een vergaderruimte, paardenstalling en niet te vergeten een prachtig zwembad.

We 'wonen' hier letterlijk naast onze paarden", vertellen Vicky Goldfinger en Marjolein van Bakel. De dames komen uit de omgeving van Haarlem en hebben de Veld en Bosch gekozen om een aantal buitenritten te paard op Landgoed Den Treek te maken. "Als je 's ochtends wakker wordt en de gordijnen opendoet, staan de paarden je vanuit stal aan te kijken", vervolgen Vicky en Marjolein. "We verblijven in 'De Bosrand'. Een kamer die is gelegen in een huisje met alles erop en eraan. Wasmachine, droger, oven; alles is aanwezig. Toen we aankwamen stond er appeltaart klaar en de koelkast was goed gevuld. De omgeving is prachtig; je gaat het hek uit en staat meteen op de ruiter-, wandel- en fietspaden van Landgoed Den Treek. Als je terugkomt kun je uitrusten op je eigen terras of een duik nemen in het zwembad. Je waant je hier echt even een 'Gooische vrouw', zo luxe is het."

Eigenaresse Josta Meesters vervolgt: "Veld en Bosch heeft twee accommodaties. Kamer 'De Bosrand' is eigenlijk meer een complete vakantiewoning dan een kamer en is uit te breiden met een extra tweepersoonsslaapkamer die de 'De Stal' wordt genoemd. Hierdoor kunnen ook grotere gezelschappen tot zes personen bij ons verblijven. In het Souterrain hebben we een luxe accommodatie voor twee tot vier personen met een woonkamer met loungebank, zithoek met houtkachel en zeer luxe bad- en slaapkamer. Beide hebben een eigen terras.''

Het Souterrain bevat een luxe vergaderlocatie voor groepen tot twaalf personen. Deze is van alle faciliteiten en comfort voorzien, zoals beamer, flip-over, zithoek met houtkachel en eigen sanitaire voorzieningen. De lunch is zeer uitgebreid en bevat ook eigen specialiteiten, zoals verse zelfgebakken quiche en zelfgemaakte soep. Ook diner is mogelijk (in overleg). Heeft u speciale wensen? Neem dan contact op met Veld en Bosch, want is meer mogelijk dan u denkt.

Ook genieten van de natuur, rust en privacy - al dan niet met paard? Kijk dan op www.veldenbosch.nl.