Logo leusdennu.nl


Wanda Landwaart schildert een landschap met een impressionistische toets, De Meent, Woudenberg. (Foto: Martin Verheul)
Wanda Landwaart schildert een landschap met een impressionistische toets, De Meent, Woudenberg. (Foto: Martin Verheul) (Foto: )

Buiten schilderen op prachtige locaties

van de redactie

De buitenschilderweek vorige week was een groot succes. Het mooie weer hielp daar aan mee. Op prachtige locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben 42 mensen hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek met verf, penselen, potlood, krijt of fototoestel.

Leusden - Martin Vermeul, lid van de Kunstberg en Carel Wiggerman werden nu bijgestaan door Wanda Landwaart en Ad Oostveen. Carel gaat het wat rustiger aan doen. Daarom nemen Wanda en Ad taken van Carel over, beiden lid van de Vrije Kwasten. Zij zetten het initiatief voort dat Antoine van den Wildenberg 25 jaar geleden begon.

Van tevoren worden mooie plekjes in Leusden, Woudenberg en Achterveld uitgezocht waar de groep gezamenlijk naartoe gaat. Deelname was gratis en opgeven was niet nodig. Ook maakte het niet uit of je een dag mee deed of alle vijf.

Dit jaar waren er wel heel bijzondere plekjes, zoals de boerderij van de familie Mastenbroek aan de Driftakkkerweg in Leusden met talloze curiosa en een gastvrije boerin. Daar was de buitenschildergroep welkom op dinsdag, de enige dag dat het regende. Daar kon binnen op de deel of in een loods of onder een afdak geschilderd worden.

De schilderlocaties dit jaar waren De Boerderij van Nanda van de Peut op De Meent, eerdergenoemde boerderij van de familie Mastenbroek aan de Driftakkerweg, de pluktuin in Stoutenburg, Molen Den Olden Florus en omliggend landgoed Brons aan de Stoutenburgerweg en de tuinen van Tiko aan de Maasbergseweg. In de tuinen van Tiko stonden oldtimers en motoren opgesteld.

Een nieuwe deelnemer dit jaar was Hossein Abassalian: "Nu ik met pensioen ben kan ik meedoen. Wat een mooie plekjes. En wat worden we gastvrij ontvangen op de boerderijen en landgoederen."
Op de laatste dag was eer rond 16.00 uur gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje in het Cultuurhuis na te praten en elkaars werk te bekijken. In het najaar zal er een overzichtsexpositie georganiseerd worden.

Meer berichten