Logo leusdennu.nl


Hillie Walet, eigenaresse van Mon-Chouette samen met Raymond Kortman voor 'De Melkstal’. (Foto: Hetty Heijne)
Hillie Walet, eigenaresse van Mon-Chouette samen met Raymond Kortman voor 'De Melkstal’. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: )

Mon-Chouette: luxe Bed & Breakfast

In en om Leusden zijn er veel vakantielocaties te vinden en wij gaan er deze zomer een kijkje nemen. Deze week B&B en theehuis Mon-Chouette.

door Hetty Heijne

LEUSDEN - Midden in het prachtige groene achterland van Leusden, aan het Valleikanaal met uitzicht op de Grebbelinie ligt Bed & Breakfast (B&B) Mon-Chouette. De B&B heeft haar naam te danken aan de steenuilen die in de opstallen huisden: chouette is het Franse woord voor steenuil. De B&B ligt naast het theehuis en bestaat uit twee geschakelde luxe boerenhuisjes; de Geitenstal en de Melkstal.

"Toen we de boerderij in 2005 kochten stonden in de melkstal de melkmachine en in de geitenstal de geitjes", vertelt Hillie Walet, eigenaresse van Mon-Chouette. "We zijn daarna begonnen met een kleinschalig terras en een kinderkapsalon in de melkstal. Al snel groeiden we uit ons jasje en zijn we gaan kijken naar mogelijkheden om uit te breiden. Het terras werd vergroot en de kinderkapsalon en geitenstal werden verbouwd tot gastenverblijven. Het zijn luxe huisjes geworden waarin de gezellige houtkachel vanzelfsprekend niet mag ontbreken. Gasten hebben een eigen ingang en de huisjes hebben veel privacy en een tuintje. De Melkstal is, naast de tweepersoons slaapkamer, voorzien van een bedstee terwijl de Geitenstal een slaapzolder heeft. De B&B bestaat nu nog uit twee huisjes, maar in de toekomst komen er een appartement en een bruidssuite bij."


Raymond Kortman uit Leidschendam is inmiddels een bekend gezicht bij Mon-Chouette. In 2013 zocht hij een overnachtingsplek en kwam per toeval in contact met Hillie Wallet. Sindsdien komt hij een paar keer per jaar logeren. "Ik ben de tel kwijt, maar vaak is het wel", vertelt Kortman lachend. "De reden om te kiezen voor Mon-Chouette? Mooie huisjes in een natuurlijke omgeving met alles erop en eraan. Er is zelfs een vaatwasser. De locatie ligt net buiten de randstad met uitzicht over de weilanden en het is een goede uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen. In het Theehuis kun je lunchen en dineren of voor een heerlijk ontbijt kiezen, maar je kunt ook zelf te koken. Er natuurlijk vanwege de vriendelijke gastvrouw".

Mon-Chouette is in de omgeving bekend door het theehuis. Wie kent de huisgemaakte rabarber monchou-taart van Hillie niet?
In de keuken maken ze gebruik van lokale, regionale en Fairtrade producten. Daarnaast is het Theehuis een Toeristisch Overstap Punt (TOP), ANWB Fietsservicepunt, ANWB Gastvrij Plus Punt, heeft het oplaadpunten voor je fiets en ligt het aan fietsknooppunten.
Het heeft ook al vele prijzen op haar naam staan; de laatste nieuwe (volgens de ANWB) is 'Topterras van Nederland'.
Overnachten, een kopje koffie of thee al dan niet met gebak, lunch, een snelle hap? Het kan allemaal bij Theehuis Mon-Chouette. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bedenbreakfastmonchouette.nl of www.monchouette.nl.

Meer berichten