Logo leusdennu.nl


Foto van Woudenberg Sportief uit 2017
Foto van Woudenberg Sportief uit 2017 (Foto: Marco van de Hoef)

Woudenberg Sportief: voor ieder wat wils

Zaterdag 30 juni wordt vanaf 14:00 uur Woudenberg Sportief gehouden, dit sportief sportieve evenement dat plaatsvindt op de parkeerplaats bij 'de Camp' kent een zeer gevarieerd programma.

Sportmarkt met clinics en activiteiten

Vanaf 14:00 uur kan je van alles beleven op de sportmarkt, er staan 18 verenigingen / deelnemers die een gevarieerd aanbod van sportinformatie, clinics en activiteiten hebben. Zo kan je bij de voetbal deelnemen aan 'rokjes-voetbal', de korfbal heeft een korfbal-stormbaan, Bodyflash staat er met Xcore, zumbakids en zumba voor volwassenen, turnvereniging Longa houdt diverse demo's en heeft de tumblingbaan buiten gelegd waar iedereen eens kan proberen te springen... en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De volgende verenigingen zijn aanwezig: Voetbalvereniging Woudenberg, Tafeltennisvereniging Smash, Turnvereniging Longa, Stepteam High Level, Team Keller (boksen), Tennisvereniging 't Schilt, SWO Woudenberg, schaatsvereniging Woudenberg, EHBO Woudenberg, Korfbalvereniging Woudenberg, Fysio/fitness Geerestein, Volleybalvereniging Woudenberg, LifeBird Training, Florijnloop, Golfpark Soestduinen, Ladi Dans en Bodyflash. Mocht je (of je kinderen) aan een (nieuwe) sport toe zijn, dan is dit het moment om je te oriënteren.

Funpark

Vanaf 14:00 uur staan er ook meerdere luchtkussens gereed waar de kinderen naar hartenlust op kunnen springen en glijden. Tot 16:00 uur staan o.a. een stormbaan en twister draailadder klaar.

Zeskamp

Vanaf 17:00 uur gaan 14 teams met elkaar de strijd aan om de zeskamp-wisselbeker. Deze teams, oa afkomstig van verenigingen, vriendengroepen en de politiek, gaan hun sportieve prestaties laten zien op 6 diverse zeskamp spellen. Deze spellen zijn: het letterspel, waterspel boven een zwembad, levend tafelvoetbal, een buikglijbaan, de draailadder en de grote stormbaan. De zeskamp duurt tot 19:45 uur. Einduitslag zal rond 20:15 bekend worden gemaakt.

Terras en muziek

Vanaf 14:00 uur is ook het terras open en is er de mogelijkheid om onder het genot van de muziek van Valleiradio.nl wat te drinken en te eten. Sportcafé 'de Camp' heeft een broodje hamburger, broodje hete kip en tosti’s op het menu staan. Zo is het mogelijk om na de middagactiviteiten te blijven voor de prijsuitreikingen en de '3e helft'. Om 22:00 uur is het evenement afgelopen.

EK Streetdance winnares Jamayra geeft demonstratie

Jamayra Mando, die 2e werd op het EK streetdance in Kalkar, geeft om 15:30 en om 16:30 uur een demonstratie streetdance. Jamayra zit in de 3e klas van de havo en mag door haar overwinning in Kalkar in augustus naar het WK streetdance in Glasgow. Met deze 2 streetdance sportdemonstraties laat Jamayra zien wat ze in haar mars heeft, treed ze voor het eerst op voor haar eigen Woudenbergse thuispubliek en wil ze geld inzamelen om de kosten van het WK-avontuur in Glasgow te kunnen dekken.

Verkiezingen

Wie wint dit de Sportprestatie van het jaar? Is dat sportvisser Jeffrey Bakkernes die door zijn prestaties op het NK in Giethoorn mocht deelnemen aan het WK in Ierland. Of zijn dit de volleyballers van Heren-1 die zich na 3 promoties op rij nu in de eerste divisie mogen gaan spelen? Of schoonspringster Yvonne van der Meer die na een verkeerde sprong haar beide voeten brak maar na 8 maanden rust, therapie, revalidatie en 5 keer in de week trainen uiteindelijk 7 gouden plakken wist te halen?

Dit jaar is er ook een Sportvereniging van het jaar gekozen. Genomineerd is de Volleybalvereniging Woudenberg, die met eigen trainers, coaches, vrijwilligers en een trouwe supportersschare tot pima prestaties zijn gekomen. Bij deze vereniging, die erg actief is in de competitie, is er ook ruimte genoeg voor recreatieve teams.

De tweede genomineerde is turnvereniging Longa. Deze vereniging biedt sport en beweging aan voor 2 tot 82-jarigen. Met de goede resultaten van de turnselectie, waaronder zelfs een Nederlands kampioene, is Longa een talentvolle vereniging voor iedereen.

Als laatste is Stepteam High Level genomineerd. Een kleine vereniging met grootse resultaten. Zij timmeren al jaren aan de weg op zowel de nationale - en internationale wedstrijden. En met succes. Deze vereniging heeft een recreatieve tak, dus ook hier mogelijkheden voor iedereen.

Duidelijk is dat ze het allemaal in ieder geval verdienen! Rond 20:00 uur zullen de verkiezingsuitslagen bekend gemaakt worden.

Tot a.s. zaterdag 30 juni, vanaf 14:00 uur op de parkeerplaats van 'de Camp'!

Meer berichten