Logo leusdennu.nl


Ook al starten steeds meer jongeren een eigen bedrijf, veel jongeren durven die stap niet te zetten of weten zij niet hoe dat moet.
Ook al starten steeds meer jongeren een eigen bedrijf, veel jongeren durven die stap niet te zetten of weten zij niet hoe dat moet. (Foto: )

ZomerOndernemer helpt jongeren bij starten eigen onderneming

barneveld - Jongeren tussen 15 en 23 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Het doen staat centraal: in zes weken zetten jongeren echt hun eigen bedrijf op. Via trainingen en workshops leren zij ondernemersvaardigheden, zoals creatief denken, netwerken, samenwerken, presenteren, flexibiliteit en oplossingsgericht denken . Hier hebben de jongeren hun leven lang profijt van, of ze nu ondernemer worden of niet. Deelname is gratis en de jongeren krijgen zelfs een startkapitaaltje

Landelijk

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vindt voor de derde keer plaats in de regio Amersfoort. Het doel is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Zelf aan de slag

Ook al starten steeds meer jongeren een eigen bedrijf, veel jongeren durven die stap niet te zetten of weten zij niet hoe dat moet. Om ze daarbij te helpen, start ZomerOndernemer met een driedaagse training. Jongeren krijgen praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan. In de weken die volgen is een pool van Business Buddies - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner beschikbaar. Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek. Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met hun bedrijf of niet. Ze zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is niet verplicht.

ZomerOndernemer wordt in de regio Amersfoort georganiseerd in samenwerking met Stichting Matchpoint. Negen gemeenten - Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg – geven ondersteuning, evenals de Rabobank, Masters of Business en Intersolve.

Gratis deelname

Dankzij de steun van deze regionale sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer kosteloos. Het enige wat jongeren nodig hebben, is een bedrijfsidee. Ze hebben tussendoor zélfs tijd om op vakantie te gaan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers, meld je daarom snel aan.

Meer berichten