Logo leusdennu.nl


Het kringloopcentrum is nog even in beraad over de bestemming voor de 2500 doorgeefcheque. Maar wat wel vast staat is dat het lokaal en sociaal zal worden besteed. (Foto: Isis van der Hout)
Het kringloopcentrum is nog even in beraad over de bestemming voor de 2500 doorgeefcheque. Maar wat wel vast staat is dat het lokaal en sociaal zal worden besteed. (Foto: Isis van der Hout) (Foto: )

Kringloop Amersfoort wint 'Leerbedrijf 2018' Award

Van de redactie

Op het podium stonden de vijf door ROC-MN genomineerde leerbedrijven: RABO-bank Centraal Utrecht, Amerpoort , Meander Medisch Centrum, Sportivate en Kringloop Amersfoort.

amersfoort/leusden - Mieke Bleij, directeur, en Teun Rook, begeleider werkplekleren en praktijkopleider stage, namen voor het kringloopcentrum de plaquette en een 'doorgeef'cheque van 2500 euro in ontvangst.

Begeleiding

Voor de opleiding Servicemedewerker van de afdeling Dienstverlening Amersfoort van het ROC-Midden Nederland biedt Kringloop Amersfoort werkplekleren aan: studenten doen onder begeleiding van een docent werkervaring op binnen het leerbedrijf. Elke dinsdag helpt een hele klas van deze niveau 2 mee in de organisatie van Kringloop Amersfoort. De werkzaamheden zijn zeer divers en de studenten rouleren over de verschillende afdelingen. Studenten oefenen de vaardigheden die zij op school leren direct in de praktijk.

Enthousiast

Wim Schouten en Wout van der Veen van ROC-MN afdeling Dienstverlening Amersfoort zijn erg enthousiast: "De kringloop in Amersfoort is een goed georganiseerd bedrijf en de begeleiding is echt uitstekend! Medewerkers zijn bevlogen en betrokken. Zij verdelen samen met de aanwezige docent de klussen en coachen de studenten. De begeleiders zijn sociaal en begripvol, maar soms ook streng en duidelijk."

Maatschappelijke rol

Mieke Bleij legt de nadruk op ontwikkeling en maatschappelijke inbreng: "De Kringloop in Amersfoort vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Mensen krijgen bij ons echt de kans om te leren werken en een bijdrage te leveren. Jaarlijks krijgen ruim 400 mensen de ruimte om zich te ontwikkelen in een veilige en afwisselende omgeving. Wij bieden die kansen niet alleen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook aan studenten op alle niveau's, zoals bijvoorbeeld deze MBO-opleiding van ROC-MN."

Meer berichten