Logo leusdennu.nl


Foto:

Collecteren om insecten te redden

Van de redactie

Tijd voor actie

Het gaat niet goed met de insecten in de wereld. Tijd voor actie. Daarom gaan tot en met zaterdag 16 juni gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren.

regio - Het aantal insecten neemt dramatisch af. En dat is erg, want insecten zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem. Natuurmonumenten roept heel Nederland op om de strijd aan te gaan voor de insecten. Ook Natuurmonumenten neemt extra maatregelen om de leefwereld van insecten te verbeteren. Denk aan een grotere bloemenrijkdom in natuurgebieden, meer afwisseling in het landschap en insectvriendelijk maaibeheer. Wil jij helpen Nederland insectvriendelijker te maken, dan is het nu het moment om te geven.

Actie nodig

"We hadden het niet zo in de gaten, misschien omdat we ze niet misten. Maar het gaat slecht met de bijen, de vlinders en bijna alle andere insecten. Hun aantal neemt in een moordend tempo af. We kunnen deze kleinste beestjes niet missen. Ze zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem. Als bestuiver, voor een gezonde bodem, als opruimers en als voedsel voor onder andere vogels, licht Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten toe. "Er is dringend actie nodig om de leefwereld van insecten te herstellen. Met 1 euro helpt u al een vierkante meter natuur insectvriendelijker te maken. Alle kleine beetjes helpen de kleinste beestjes vooruit."

In ruim 300 gemeenten gaan ongeveer 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Houd jij ook van de natuur in Nederland? Geef dan tijdens de collecteweek van Natuurmonumenten.

Bijen

Een van de meest tot de verbeelding sprekende diersoorten die worden bedreigd is de honingbij. En dat terwijl er overal in het land imkercursussen worden gegeven. Een leuke hobby, die ook nog eens heel belangrijk is voor de natuur. Op www.bijenhouders.nl is te vinden waar deze cursussen worden gegeven en wanneer. Leuk!

 

 

 

Meer berichten

Shopbox