Logo leusdennu.nl


Onder de slogan 'Make & Mend verbindt werelden' proberen de bestuursleden Anita van der Vlist, Tony Kroeders en Willy van Dijk stichting Make & Mend Leusden verder te laten groeien.
Onder de slogan 'Make & Mend verbindt werelden' proberen de bestuursleden Anita van der Vlist, Tony Kroeders en Willy van Dijk stichting Make & Mend Leusden verder te laten groeien. (Foto: )

Make & Mend Leusden groeit snel

Door Hetty Heijne

Textielatelier is stichting geworden

Een fijne plek bieden voor vluchtelingen en statushouders in Leusden, die hun vak of hobby - het maken en vermaken van kleding en handwerk - willen uitoefenen. Dat was het idee van Anita van der Vlist van textielatelier Mod'ani. Ze richtten Make & Mend op, aan de Olmenlaan 8.

leusden - In december 2017 kregen ze er de AFAS Aanmoedigingsprijs voor en sindsdien is het project hard aan het groeien. Zo is Make & Mend sinds een maand een officiële stichting geworden en zijn zij verhuisd naar een groter atelier op de bovenverdieping van de Olmenlaan. Op 16 juni is de feestelijke (her)opening.
"Na het winnen van de AFAS Aanmoedigingsprijs kwam Make & Mend in een stroomversnelling", vertelt Van der Vlist. "We hebben hierna een aanvraag voor cofinanciering bij het Fonds Samenlevingsinitiatieven Leusden ingediend zodat we vluchtelingen en statushouders (nog) meer konden bieden. Deze werd afgekeurd, maar we kregen wel een bedrag van 1000 euro voor het opstarten van de stichting. Door bemiddeling van voormalig wethouder Jan Overweg werd gekeken of er nog een andere manier van financiering mogelijk was. We kwamen in aanmerking voor Projectsubsidie van de gemeente voor de duur van een jaar, waarmee wij de huur van de unit kunnen betalen. Hierdoor kon Make & Mend naar een groter atelier op de bovenverdieping verhuizen, waar we verder kunnen groeien."

Donaties

Voorlopig zijn ze echter nog afhankelijk van donaties en sponsoring - en eenieder die hieraan iets wil bijdragen is natuurlijk van harte welkom. "Zelfstandig draaien is nog niet mogelijk, maar we hebben flinke plannen om in de toekomst selfsupporting te zijn. Een grotere ruimte betekent meer mogelijkheden, vandaar dat we vanaf september starten met ruimere openingstijden. Daarnaast hebben we in de zomervakantie een speciaal zomerprogramma voor de nieuwkomers, maar ook hun kinderen. Dit op verzoek van een aantal deelnemers. Hierdoor kunnen we in de zomervakantie doordraaien."

Meer berichten

Shopbox