Logo leusdennu.nl


Foto: portret Leusden Nu Eric Lucassen

Cash

aan de koffietafel

"Geen pinautomaat meer bij de ABN of bij de ING sinds die gesloten zijn. Lastig als je buiten winkeluren cash geld nodig hebt", zucht Henk. "Volgens mij zit er bij het oude Rabokantoor nog een pinautomaat en ook in de Biezenkamp kan je nog pinnen", reageert Frits. "Misschien lijkt het lastig, maar zonder cash geld hoef je echt niet te zitten. Daarnaast heb je in de supermarkten en in de Hema ook een pinautomaat. En de supermarkten zijn op zondag ook lang open. Het valt echt wel mee, lijkt mij."

"Minder pinautomaten betekent ook minder kans op die zogenaamde ramkraken", weet Nadine. "Leusden is in onze regio een zeer veilige gemeente en dat mag van mij zo blijven. Daar moeten we zelf ook op letten en waar mogelijk aan meehelpen. Reageren bij kapotte straatverlichting bijvoorbeeld. Of als er bomen en struiken over de fietspaden groeien en voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat kan gemakkelijk via whatsapp aan de gemeente worden doorgegeven. Kapotte straatverlichting kan zelfs rechtstreeks bij het bedrijf die het moet repareren gemeld worden. Via de site van de gemeente vindt je alle informatie. Sowieso kan je alle overlast melden. Als we dat niet doen en alleen maar blijven klagen gebeurt er niets." "Helemaal eens", vind Joop. "Die mogelijkheid dat je van alles kan melden moet wel gebruikt worden, anders wordt die straks weer opgeheven omdat er niemand gebruik van maakt."

Oranje? Hoor je weinig van

"Vinden jullie het ook fijn? Die oefenwedstrijden van het Nederlands voetbalelftal? Helemaal geen stress omdat er niets op het spel staat! Over ruim een week begint het WK en je hoort er nauwelijks iemand over", zegt Ruud. "Ik mag graag naar voetbal kijken, maar op een of andere manier ben ik ook blij dat we deze zomer een keer geen oranje straten, vlaggetjes en feesten hebben. Gewoon lekker tijd voor andere dingen die er anders niet van komen." "Ik ben voor het eerst in twee jaar naar een museum geweest", zegt Pieter. "De kunst was niet veel, maar het was heerlijk koel door de airco", lacht hij.

Eric Lucassen

Meer berichten

Shopbox