Logo leusdennu.nl


Fons Asselbergs houdt een warm pleidooi voor Kastanjelaan 5.
Fons Asselbergs houdt een warm pleidooi voor Kastanjelaan 5. (Foto: )

Fons Asselbergs pleit voor behoud Kastanjelaan 5

Voormalig Rijksadviseur Cultureel Erfgoed en wethouder Amersfoort, Fons Asselbergs heeft zondag bij de opening van de jubileumexpositie van Barbara Houwers gepleit voor het behoud van het karakteristieke kantoorpand aan de Kastanjelaan 5.

leusden - Volgens Asselbergs is dit gebouw uit 1974 van de hand van de Baarnse architect Dooyeweerd een zeer waardevol voorbeeld van de jaren zestig architectuur, dat daarom behouden dient te blijven en uitstekend geschikt is voor zogeheten collectief particulier opdrachtgeverschap. Het pand is gebouwd volgens ecologische principes. De inrichting van het gebouw is een typisch voorbeeld van de jaren zestig cultuur, waarin in gezamenlijkheid nieuwe wegen ontwikkeld konden worden. Een typisch voorbeeld is de zitkuil met open haard.

Collectief

Asselbergs verwees naar de succesvolle transformatie van de voormalige Amersfoortse bibliotheek aan de Zonnehof die nu is ingedeeld in 23 appartementen via het zogeheten collectief opdrachtgeverschap. Daarbij waren de nieuwe eigenaren opdrachtgever voor de architect en de aannemer om het gebouw her in te richten. Volgens Fons Asselbergs leent het pand Kastanjelaan 5 in Leusden zich daar uitstekend voor. Hij opende de jubileumexpositie van Barbara Houwers. Deze is op afspraak te bezoeken: www.barbarahouwers.com.

Meer berichten

Shopbox