Logo leusdennu.nl


Anne van Doorn komt met een nieuwe detectiveroman.
Anne van Doorn komt met een nieuwe detectiveroman. (Foto: )

Geheimen van de Heuvelrug

Van de redactie

Nieuwe crimi Anne van Doorn

Deze week verschijnt de tweede detectiveroman van Anne van Doorn. 'De student die zou trouwen' gaat over een student die in 1976 vermist raakte na bezoek aan een boekhandel. Ruim veertig jaar later worden zijn stoffelijke resten op de Utrechtse Heuvelrug gevonden. De vindplaats stelt de politie voor een groot raadsel. De radeloze familie schakelt een particulier recherchebureau in dat is gespecialiseerd in dergelijke cold cases. Een vergeten geschiedenis van de heuvelrug vormt de clou van het intrigerende mysterie.

leusden - Hoofdpersonen in de tweede detectiveroman van Anne van Doorn zijn Robbie Corbijn en Lowina de Jong, die het particulier recherchebureau runnen. De zaak van de verdwenen student is dé cold case die Robbie Corbijn per se wil oplossen. Maar is dat wel mogelijk, na ruim veertig jaar? Het lijkt een bij voorbaat hopeloze zaak. 'De student die zou trouwen' is een spannend speurdersverhaal voor liefhebbers van detectiveromans.

Bloedzuiger

Anne van Doorn is het pseudoniem van de schrijver die in Leusden beter bekend staat als M.P.O. Books. Van hem verscheen afgelopen najaar 'De bloedzuiger', over een meisje dat na afloop van haar schooldag in de bossen verdwijnt. Biblion noemde dit boek een vakkundige thriller met een ingenieus plot. Anne van Doorn trok de afgelopen maanden op internet al de nodige aandacht. Uitgeverij E-Pulp Publishers organiseerde een coverwedstrijd waarin men kon kiezen uit vier verschillende covers voor 'De student die zou trouwen'. De actie ontlokte vele honderden reacties. Met ruim 75% van de stemmen is de huidige voorkant door boekenliefhebbers gekozen.

Mysterieus

'De student die zou trouwen' telt 256 bladzijden en verschijnt als paperback voor slechts 14,95 euro en als e-book voor 7,95 euro. Deze detectiveroman is verkrijgbaar bij elke boekhandel en webwinkel aangesloten bij het Centraal Boekhuis. Een waarschuwing is wel op z'n plaats: het wordt spannend!.

Meer berichten

Shopbox