Logo leusdennu.nl


De nieuwe picknicktafel in de vlindertuin
De nieuwe picknicktafel in de vlindertuin (Foto: CML Vlindertuin Leusden)

Opening Vlinder en bijentuin

Opening Vlinder en bijentuin

Zaterdag 26 mei om 13.00 uur gaat de Vlinder- en bijentuin weer open voor bezoekers. De tuin ligt er weer mooi bij, dankzij het onderhoud door de vrijwilligers die op woensdagochtenden met veel plezier in de tuin werken.

Nieuwe aanwinst is de picknick tafel, dankzij de bijdragen uit de giftenpot en gemaakt door vrijwilligers van Groot Zandbrink. Tijdens de openingsmiddag op 26 mei zijn stekjes verkrijgbaar, en er is zaaizaad voor vlinder en bijenplanten. Kinderen kunnen oa zaadbommetjes maken en kaarsen rollen van echte bijenwas.

De akker achter de tuin is ook dit jaar weer ingezaaid met veldbloemen, en plukbonnen zijn te koop in de tuin en bij de VVV in de Hamershof.

Het kruispunt bij de Groene Zoom wordt vernieuwd, maar de Vlinder- en bijentuin is goed bereikbaar. Wel is het feestelijke jubileum van de imkers nog even uitgesteld ivm deze werkzaamheden.

Kom genieten van de tuin, en krijg inspiratie om ook van uw eigen tuin of balkon een vlinder- en bijenparadijsje te maken. De bijen en vlinders hebben het nodig!

Vlinder- en bijentuin Leusden: opening zaterdagmiddag 26 mei om 13.00 uur, en daarna open elke zaterdag en zondag van 13-16 uur; adres hoek Groene Zoom / Heiligenbergerweg in Leusden;
zie ook www.vlindertuinleusden.blogspot.nl

Meer berichten

Shopbox