Op de route wisselen boslandschap, heide, weilanden en waterpartijen elkaar mooi af. (Foto: Hetty Heijne)
Op de route wisselen boslandschap, heide, weilanden en waterpartijen elkaar mooi af. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: Hetty Heijne)

Leuk dagje uit op de fiets

In het kader van de meimaand fietsmaand besluiten we weer eens de fiets te pakken. We halen de route die de VVV hier speciaal voor heeft gemaakt. Deze loopt via Hoevelaken, Putten, Garderen en Voorthuizen en is ongeveer 60 kilometer lang.

door Hetty Heijne

LEUSDEN - Ons startpunt is de VVV Leusden. Vanaf hier fietsen we door De Schammer en Bloeidaal, waarna we onder de snelweg A1 in de richting Hoevelaken rijden. De route gaat om Hoevelaken heen, waarna we tussen de weilanden en stukken bosgebied fietsen. We fietsen door het plaatsje Krachtighuizen en zien dat al weer zo'n 25 kilometer hebben afgelegd en houden een kleine pauze om te genieten van de mooie vergezichten, velden vol bloemen en koeien en paarden in de wei.We stappen weer op en fietsen door Landgoed Schovenhorst en het Sprielderbos. Dit bos staat bekend als 'het bos van de dansende bomen' en met een beetje fantasie lijken de kronkelende boomstammen inderdaad te dansen. Bij de kruising Speulderveld en Hessenmeer moeten door een hekwerk. We fietsen de heide op en komen in een prachtige omgeving met enorme hoogteverschillen. Aan het eind van de heide gaan we weer door een hekwerk, waarna we langs de Flevoweg (N302) fietsen. Een drukke verkeersweg die we (gelukkig) maar kort volgen, want al snel gaan we weer een rustig fietspad op. Aangekomen in het centrum van Garderen fietsen we naar knooppunt 57 waar we stoppen bij de Beeldentuin en het Veluws Zandsculpturenfestijn. Dit jaar is is het thema 'Hollandse Meesters'; Bekende prenten, schilderijen en tekeningen van bekende Hollandse schilders worden uitgebeeld in zand, zoals die van Rembrandt van Rijn en Jan Steen. We lopen hier lange tijd rond om alles te bekijken en bewonderen. Na dit bezoek gaan we lunchen in Brasserie de Rozentuin, die naast de beeldentuin ligt. Hierna fietsen we verder langs de waterplas en de strandjes van recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen, waarna we via Achterveld en Leusden weer terug zijn op het startpunt.

De Meimaand fietsmaand route is rond de 60 km lang, maar kan ingekort worden naar 45 of 30 km. Tijdens de route wisselen boslandschap, heide, weilanden en waterpartijen elkaar mooi af. Langs de route zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden en liggen er diverse restaurantjes en rustplekken, al dan niet voorzien van een oplaadpunt voor de elektrische fiets. Voor een leuk dagje uit een echte aanrader.

Meer berichten
Nieuwste reacties