Natuurlijk ontbreken de sensationele quads niet. (Foto: SOW)
Natuurlijk ontbreken de sensationele quads niet. (Foto: SOW)

Stoutenburg on Wheels op Hemelvaartsdag

Op 10 mei, Hemelvaartsdag, is een nieuwe versie van Stoutenburg on Wheels gepland. Er is een vol programma, want naast de gewone autocrossklassen komen ook de Cross eenden en de mini buggy's aan de start. Natuurlijk ontbreken de sensationele quads niet.

Stoutenburg - Diverse plaatselijke en regionale rijders komen aan der start in meerdere klassen. Veel spektakel wordt verwacht in de Sprintklasse. In deze bijzonder snelle klasse komen diverse streekrijders aan de start. Iedereen rijdt minstens driemaal, met als afsluiting de finales.

De quadrijders zullen demonstraties geven met hun machines. In de klasse minibuggy's mogen kinderen vanaf 6 jaar aan de start komen. Zo kunnen ze hun eerste ervaringen met autocross op doen. De wagen zijn gelijkwaardig, waardoor de beste coureur wint.

De Nederlandse 2CV Cross vereniging rijdt in Stoutenburg een wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Ondanks het ontbreken van bruut vermogen wordt er toch iedere keer weer veel spektakel geboden.

De wedstrijden beginnen om 12.30. Het evenement wordt gehouden aan de Stoutenburgerlaan, dichtbij het station van Hoevelaken. De route naar het evenement is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Entree: onder de 8 jaar gratis, 8 - 12 jaar 2,50 euro, alle anderen 5 euro per persoon.

Meer berichten
Nieuwste reacties