Op de kleedjesmarkt leren veel van onze kinderen voor het eerst hoe te onderhandelen.
Op de kleedjesmarkt leren veel van onze kinderen voor het eerst hoe te onderhandelen. (Foto: Quirine van Mourik)

Vol programma Koningsdag in Leusden en Woudenberg

De Oranjevereniging en de horeca in Leusden hebben het weer voor elkaar gekregen om een gevarieerd programma te maken voor Koningsdag 2018 in Leusden. En ook dit jaar begint het weer met een groot feest op Koningsnacht. Gevolgd door de reveille, aubade, kleedjesmarkt, braderie en heel veel livemuziek.

Leusden - Willie en the Billies zetten het feest in gang op donderdagavond 26 april vanaf 19.00 uur. Na een nachtje slapen gaat het feest verder met livemuziek op parkeerplaats De Biezenkamp aan de Zwarteweg in Leusden. Onder andere Lisiduna en The Martin Brothers zijn op Koningsdag te horen vanaf 13.30 uur. De nachtbrakers van Koningsnacht krijgen echter weinig gelegenheid tot uitslapen. Om 07.00 uur start namelijk de reveille. Eén keer per jaar is het toegestaan om 's morgens vroeg heel veel lawaai te maken, want het is feest: Koning Willem Alexander is jarig! Iedereen die goed kan fietsen mag meedoen. Deelname met brommer, scooter, auto of ander gemotoriseerd voertuig is niet toegestaan. Kinderen mogen met hun versierde fiets met potten, pannen, blikken zoveel herrie maken als ze kunnen. Kleine kinderen nemen natuurlijk een begeleider mee en voor de deelnemers is er een leuke attentie. Wie van zingen houdt is om 10.30 uur op het plein voor De Til om mee te doen met de aubade. Na de toespraak van de voorzitter van de Oranje Vereniging Leusden worden er gezamenlijk en onder muzikale begeleiding van Lisuduna een aantal Nederlandse liederen gezongen. Op hetzelfde tijdstip start de kleedjesmarkt in de wijk Hamersveld, waar kinderen hun spullen te koop aanbieden.Ook zal dit jaar zal weer veel te beleven zijn op de Braderie, Kunst- en Hobbymarkt. Van voorgaande jaren weten we dat dit evenement in Leusden duizenden bezoekers trekt. Hobbyisten laten u alles horen, zien en beleven over hun passie. Jaarlijks organiseert de Oranje Vereniging Leusden in samenwerking met De Til het inmiddels populaire muziekplein. Dit jaar alweer voor de 18de keer. In de ochtenduren zal Live Music Entertainment sfeer brengen waarna verschillende bands de dag laten rocken. Alle activiteiten eindigen om 17.00 uur. Het complete programma staat op vvvleusden.nl.

Achterveld: Koningsnacht, Oranje Burendag met een oranjebitter, bingo en kleedjesmarkt, twee luchtkussens. spelletjes voor de kids en de Backfield Battles. Kijk op: www.pr8veld.nl.

In Woudenberg is zoveel te doen op Koningsdag dat het onmogelijk lijkt overal aan mee te doen. De Koningsdag programmagids puilt uit van de activiteiten. Een greep uit de mogelijkheden: kinderen kunnen meedoen aan de wedstrijd de mooist versierde fiets, er is een aubade met Fidelio op het plein voor het gemeentehuis, Koningsmorgen voor ouderen met muziek van de Pauwergirls bij MFC de Schans, het SNO sport- en spelcircuit achter het Cultuurhuis, het Oranje Funpark en boerengolf, rondom residence De Schans en op de Stationsweg West, het Klei atelier, schminken, cupcake versieren, kleurplaat kleuren en waterballen, allemaal rond De Schans. Voor de sportievelingen is er beachvolleybal, een stepparcours en een stormbaan. En natuurlijk is er veel muziek. Op het Cultuurhuis Podium staan onder andere de Poortzangers, DJ Corno, Spoorkoor op Stoom en de Pauwergirls. Ook is hier de bingo en veiling. Op parkeerterrein Kostverloren komt een kofferbakverkoop en de traditionele kleedjesmarkt voor kinderen vindt u in de Dorpsstraat. Heeft u de programmagids niet ontvangen of woont u niet in Woudenberg? De gids is te downloaden op koningsdagwoudenberg.nl. Hierin en op de website staat ook wat er rondom 4 en 5 mei staat te gebeuren in Woudenberg.

Meer berichten
Nieuwste reacties