Kunst kijken tijdens de Open Atelier Route op 21 en 22 april kan onder andere bij Ria Bindels en Narda Kesseler aan de Geertrudishof bij Atelier 14. (Foto: Hetty Heijne)
Kunst kijken tijdens de Open Atelier Route op 21 en 22 april kan onder andere bij Ria Bindels en Narda Kesseler aan de Geertrudishof bij Atelier 14. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: Hetty Heijne)

Kom kunst kijken in ateliers

Zaterdag 21 en zondag 22 april wordt voor de negentiende keer de Open Atelier Route Leusden en Woudenberg gehouden. 52 kunstenaars zullen dit weekend op maar liefst 32 adressen hun atelier voor een bezoek open stellen. Voor de eerste keer kunnen belangstellenden ook terecht op het Geertrudishof in hartje Leusden.

LEUSDEN - Ria Bindels is beeldhouwer met als motto: 'Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst mijn leven'. Narda Kesseler is acryl- en aquarelschilderes en schildert abstract en bloemen. Haar inspiratie haalt zij voornamelijk uit de natuur. Voor de Open Atelier Route hebben beide kunstenaars een expositie in De Kit, de gemeenschappelijke ruimte van de Geertrudishof, waar zij tevens woonachtig zijn.

"Er zijn verschillende schilderijen, beeldhouwwerken, kunstwerken van hout, staal, bamboe en glas te zien die zowel binnen als buiten staan en hangen", vertellen Ria en Narda. "Wij willen hiermee het contact tussen bewoners en kunstenaars bevorderen. Daarnaast kunnen inwoners van de gemeente Leusden, door deze locatie te bezoeken, er achter komen dat er meer activiteiten in gemeenschappelijke ruimte van de gezellige De Kit zijn, dan alleen samen breien en spelletjes doen en dat deze ruimte voor veel doeleinden beschikbaar is.''

Ria en Narda zelf willen bezoekers die dit weekend bij hen langskomen meer bieden dan kunst kijken alleen. "Om het atelier meer kleur te geven zal stadsdichter Gerhard te Winkel langskomen", vervolgt Ria. "Hij zal een gedicht voordragen over kunst en vrijheid, Daarnaast zal er tijdens de expositie af en toe gezorgd worden voor passende muzikale ondersteuning."

Locatie De Kit vindt u tegenover de r.-k. kerk aan de Hamersveldseweg, net zoals alle ateliers dit weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ria en Narda zijn te vinden onder ateliernummer 14 en heten u deze dagen van harte welkom. Meer informatie over alle deelnemende kunstenaars tijdens de Open Atelier Route 2018 is te vinden op www.atelierrouteleusdenwoudenberg.nl.

Van alle kunstenaar die meedoen aan de Open Atelier Route zal in de overzichtsexpositie, die wordt gehouden in de showroom van Autohuis De Poort aan de Europaweg 2 in Woudenberg, een kunstwerk tentoongesteld worden. Deze expositie is 21 en 22 april geopend van 11.30 tot 17.00 uur. Hier liggen tevens routeboekjes (ook op de website te downloaden) waarin deelnemende ateliers, hun werk en routekaarten staan.

Meer berichten
Nieuwste reacties