Foto: Ronald Kersten Fotografie
Foto: Ronald Kersten Fotografie

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar

Leusden - Woensdag 11 april bezocht burgemeester Gerolf Bouwmeester de heer en mevrouw Swank-Brussaard in hun woning aan de Dorser. Het echtpaar heeft maandag 9 april gevierd dat zij 65 jaar getrouwd zijn.

Beide echtelieden zijn in 1928 geboren. Meneer in Leerdam, mevrouw in Oud-Beijerland. Zij leerden elkaar in 1946 tijdens de Glasstadmars (een wandelfestijn) in Leerdam kennen. De heer Swank werkte vanaf 1947 in het onderwijs in achtereenvolgens Bergschenhoek, Rotterdam-Blijdorp, Zijderveld, Leiderdorp en als laatste plaats in Amersfoort (vanaf 1963). Mevrouw Swank heeft sinds hun huwelijk voor het huishouden en de drie zoons gezorgd.

Het grootste deel van de tijd dat de heer Swank in Amersfoort werkte, woonde het gezin in Leusden-Zuid. In 2006 verhuisde het echtpaar naar Leusden-Centrum, waar ze nog steeds wonen. De heer Swank is zelfs afgelopen 10 jaar voorzitter van de Vereniging van Eigenaren geweest.

Doordat de heer Swank zijn rijbewijs nog heeft, kan het paar zich nog gemakkelijk in de omgeving verplaatsen voor bijvoorbeeld ziekenbezoekjes en de boodschappen. Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en inmiddels drie achterkleinkinderen. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)

Meer berichten
Nieuwste reacties