Vooral in het voorjaar is het erg leuk om naar de boerderij te gaan; op dit moment springen er al meer dan twintig lammetjes rond. (Foto: Hetty Heijne)
Vooral in het voorjaar is het erg leuk om naar de boerderij te gaan; op dit moment springen er al meer dan twintig lammetjes rond. (Foto: Hetty Heijne)

Voorjaar bij boerderij De Vosheuvel

De lente, tijd van krokussen, lammetjes en vogelnestjes. Buiten wordt de natuur steeds groener en er worden veel dieren geboren. De tijd om eens een bezoek te brengen aan Stadboerderij De Vosheuvel aan de Heiligenbergerweg.

door Hetty Heijne

LEUSDEN/AMERSFOORT - Stadsboerderij De Vosheuvel ligt op de grens van Leusden en Amersfoort. Het is een plek waar iedereen kan zien wat er dagelijks op een boerderij allemaal gebeurt. Jong en oud is er het hele jaar door welkom. Vooral in het voorjaar is het erg leuk om naar de boerderij te gaan; op dit moment springen er al meer dan twintig lammetjes rond.
De stadsboerderij heeft een variatie aan dierverblijven en dieren zoals koeien, pony's, ezels, varkens, geiten en schapen, kippen, konijnen en knaagdieren. Er is een grote vijver waar diverse watervogels te bewonderen zijn. In de knuffelweide kunnen jong en oud de geiten aaien en knuffelen. Op het terrein zijn verder twee bijzondere tuinen te vinden: de boerderijtuin en de natuurtuin. In de boerderijtuin groeien veel vaste planten, drachtplanten (voor de bijen), boerenbloemen, kruiden en groenten en er is een bijenhotel te vinden. De bijzondere natuurtuin bestaat uit een vlindertuin, paddenpoel, volière en eendenvijver. De natuurtuin leert de bezoeker niet alleen welke dieren in hun woonomgeving voorkomen, maar ook hoe ze deze dieren kunnen helpen. Daarnaast is er in de vlindertuin de 'vlinder-top-10', dit zijn planten die vlinders aantrekken en ook voor ringslangen is een speciaal plekje gemaakt: hiervoor is een broeihoop aangelegd.
Verder is er een speeltuin en 'De Hooiberg' waar koffie, thee of fris gedronken kan worden en verse eieren van de kippen gekocht kunnen worden. Ook scholen, kinderdagverblijven en verzorgingshuizen kunnen de stadsboerderij bezoeken en je kunt er je verjaardagsfeestje vieren (het verzoek is wel om een groep van te voren aan te melden). De toegang is gratis. Om dit zo te houden, hebben steun hard nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop dat kan. Adopteer een dier, geef een donatie of wordt sponsor. Willen helpen met het verzorgen van de dieren? Vrijwilligers zijn altijd welkom.
Kom langs voor een leuk uitje en sluit vriendschap met de dieren. De boerderij ligt in een prachtig stukje natuur aan de Heiligenbergerweg 187 op de grens van Amersfoort en Leusden. De openingstijden zijn maandag t/m zaterdag: 10.00 -16.45 uur en zondag: 14.00 - 16.45 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.devosheuvel.nl of op de facebookpagina. Hier vindt u ook informatie over de evenementen die worden georganiseerd, zoals het schaapscheerdersfeest op woensdag 2 mei.

Meer berichten
Nieuwste reacties