Foto: Marielle

Achterveldse meiden ontvangen diploma zelfverdediging

Achterveld - Deze week kregen 17 meiden van de groepen 7 en 8 van basisscholen Sint Jozef en ’t Startblok uit Achterveld het diploma zelfverdediging. Voor de Achterveldse meiden en jongens van groep 7/8 organiseert de Kerngroep Jeugdactiviteiten Achterveld jaarlijks samen met Sportschool Theo Meijer uit Leusden een zelfverdedigingscursus. Nadat de jongens vorig jaar aan de beurt zijn geweest, waren dit jaar de meiden weer aan zet!

De lessen richtten zich op het vergroten van veiligheid en zich weerbaarder voelen, zowel fysiek als mentaal. De meisjes leerden dat een cursus zelfverdediging meer is dan slaan, schoppen en strijd. Je leert effectiever te reageren in uiteenlopende situaties. En dus was er niet alleen aandacht voor fysiek geweld, maar werd er door de leraar Jacob Jan Duijst ook aandacht besteed aan een stuk inzicht en theorie.

In het mentale gedeelte werden lastige situaties besproken die je kan meemaken. Maar ook hoe je op een rustige manier je grenzen kan stellen als dat nodig is, hoe je onveilige en onprettige situaties kunt herkennen en voorkomen en waaraan je een assertief persoon herkent.

In het fysieke gedeelte leerden ze de zelfverdedigingstechnieken. Los komen als je wordt vastgepakt en een effectieve tegenaanval plaatsen. De meiden leerden veel over hun eigen mogelijkheden. Door te werken met stootkussens ervaarden ze hun eigen kracht. De ontdekking dat je veel meer kan dan je denkt, geeft zelfvertrouwen en geloof in jezelf.

Meer berichten

Shopbox