(V.l.n.r.) Hans Sybrandy voorzitter Stuurgroep Huiskamer van Leusden, wethouder Jan Overweg, Hester Frank, directeur van Larikslaan2 en Ismene Tchaoussoglou namens SEL ondertekenen het convenant.
(V.l.n.r.) Hans Sybrandy voorzitter Stuurgroep Huiskamer van Leusden, wethouder Jan Overweg, Hester Frank, directeur van Larikslaan2 en Ismene Tchaoussoglou namens SEL ondertekenen het convenant. (Foto: Quirine van Mourik)

Convenant Huiskamer van Leusden

"Eigenlijk zou dit een informele opening van de Huiskamer van Leusden zijn..." Zo startte Hans Sybrandy, voorzitter van Stuurgroep Huiskamer van Leusden, onderdeel van SMBL, zijn toch wel formele speech. Aanleiding voor deze speech was het convenant dat door verschillende partijen getekend werd op donderdag 8 maart.

Leusden - Vier handtekeningen werden gezet onder het convenant dat niet alleen het voortbestaan van de Huiskamer van Leusden garandeert, maar ook de kwaliteit van het vrijwilligerscoördinatiepunt een extra impuls geeft. Naast Larikslaan2, SMBL en de gemeente Leusden, zal ook de SEL, Stichting Eerstelijnszorg Leusden, de Huiskamer ondersteunen met kennis. Door het medeondertekenen van de SEL kan de Huiskamer ook verwijzingen van huisartsen en fysiotherapeuten gaan verwachten. Sinds de start van de Huiskamer van Leusden zijn er zeven vaste vrijwilligers bezig geweest om hulpvragen van inwoners uit de gemeente te beantwoorden. Als een spin in het web van hulpverleningsinstanties kon de Huiskamer de afgelopen drie maanden bijna alle hulpvragers naar de juiste instantie doorverwijzen. Zo kreeg Joyce Verwoerd-van de Laar ondersteuning van het AE-team (Amfors Extra team), een team dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt bij het weer leren werken. Marcel Hendriks van het AE-team was nog niet zo bekend met de Huiskamer toen er met hem contact op werd genomen. "Wij helpen niet alleen bij het leren werken, maar verlenen ook hand- en spandiensten aan mensen met een kleine beurs. Mevrouw Van de Laar was halsoverkop verhuisd en er moest nog veel gebeuren aan de woning. Het hele huis stond op zijn kop, maar samen hebben we het opgelost. Het is goed dat de Huiskamer ons weet te vinden. Het hebben van een netwerk is heel belangrijk. Zo kan de regio Amersfoort/Leusden iedereen gemakkelijk vinden." Joyce van de Laar is erg blij met de hulp die ze kreeg en vertelt graag over de huiskamer. De vrijwilligers zijn van mening dat zulke mond tot mond reclame de beste reclame is die je kunt krijgen.

Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.30 uur bent u welkom bij Huiskamer van Leusden. Ook kunt u tijdens de openingstijden telefonisch contact opnemen via tel: 033 - 3034403 of per mail: huiskamervanleusden@gmail.com.

Meer berichten

Shopbox