In de nieuwe turnhal was alles volop in beweging. Ook de jonge sporters lijken zeer tevreden met hun nieuwe stek. (Foto: Quirine van Mourik)
In de nieuwe turnhal was alles volop in beweging. Ook de jonge sporters lijken zeer tevreden met hun nieuwe stek. (Foto: Quirine van Mourik) (Foto: Quirine van Mourik)

Feestelijke opening nieuwe sporthal

Zaterdag 3 maart was het zover. De nieuwe Sporthal aan het Burgemeester Bruiningpark werd op sportieve wijze geopend. Een grote droom van de sportverenigingen ging hiermee in vervulling. Eindelijk is er een goede wedstrijdlocatie waar ook door iedereen samen getraind kan worden.

Leusden - "Dit is een fantastisch moment!", zegt Daan van Westen, voorzitter van turnvereniging Impala. "Met drie verenigingen die gebruik maken van de hallen en veel mensen die wisten dat dit gebouw er zou komen, verwachtten we wel wat bezoekers, maar zoveel belangstelling overtreft alle verwachtingen. We hebben wel iets bereikt bij de inwoners van Leusden. Als verenigingen zijn wij fantastisch betrokken bij de voorbereiding. Nu is het aan ons om de mensen naar de sporthal te halen. Ook kunnen we gaan werken aan clubbinding nu we weer allemaal in één pand zitten. Mooi, nu we 50 jaar bestaan!" Ook wethouder Jan Overweg is zeer tevreden over het resultaat. "Al die blije gezichten, ik geniet van al die sporters die lekker bezig zijn. Dit is in één woord geweldig! De nood was hoog. Daarom zijn er ook twee sporthallen gebouwd in plaats van één. Mensen moesten naar Zeist, Barneveld en Woudenberg om te trainen, dat moet niet kunnen in een ontwikkeld dorp als Leusden. Met deze sporthal kunnen zij weer hier in Leusden trainen en wedstrijden spelen.'' Tijdens de opening zei de voorzitter van de Leusder Handbalvereniging, dat deze sporthal de opbrengst is van de verkiezingen van 2014 en dat de drie partijen van deze coalitie ervoor hebben gezorgd dat de sporthal er gekomen is. Na de officiële openingsceremonie, met een symbolische sleuteloverdracht en indrukwekkende demonstraties van diverse sporters, werd de sporthal in gebruik genomen. Volwassenen konden aanschuiven bij de drukbezochte receptie. Kinderen konden middels een stempelkaart met opdrachten op speelse manier kennismaken met alle aspecten van de sporthal. Er kon met alle verenigingen gesport worden, maar ook een bezoekje aan de businesslounge hoorde erbij.

De nieuwe sporthal biedt niet alleen meer ruimte, maar is volledig energieneutraal gebouwd en voorzien van technische snufjes zoals tl-balken in de turnhal die in hoogte versteld kunnen worden en beweegbare balken voor de ringen.

Meer berichten

Shopbox