Marcus Goose, een van de bewoners van het inmiddels opgeheven Franciscaner Milieuproject trakteerde vorig jaar het publiek in de tuinzaal van Kasteel Stoutenburg. Fragmenten uit zijn dagelijks leven werden uitvergroot en ondersteund door snippers popmuziek.
Marcus Goose, een van de bewoners van het inmiddels opgeheven Franciscaner Milieuproject trakteerde vorig jaar het publiek in de tuinzaal van Kasteel Stoutenburg. Fragmenten uit zijn dagelijks leven werden uitvergroot en ondersteund door snippers popmuziek. (Foto: Quirine van Mourik)

Gluren bij de Buren ook in Leusden

Na vele succesvolle edities van Gluren bij de Buren in onder andere Amersfoort en Stoutenburg, is het Cultuurkoepel Leusden gelukt om dit unieke huiskamerfestival ook naar Leusden te halen. Maar liefst twintig Leusdense acts vertonen op 11 maart tussen 12.00 uur en 17.00 uur hun kunsten in even zoveel huiskamers in Leusden en Achterveld.

Leusden - Tanja Kerkvliet, voorzitter van de Cultuurkoepel, is blij verrast over alle aanmeldingen voor Gluren bij de Buren in Leusden. "Het is altijd spannend of er genoeg mensen mee willen doen aan zo'n evenement. Maar er is enorme animo in Leusden. Ik werk voor Scholen in de Kunst in Amersfoort en Leusden en wordt altijd heel erg blij van het enthousiasme bij de organisatie van evenementen in Leusden. Het is heel informeel en ik ben altijd onder de indruk van hoe met veel mankracht en weinig middelen mooie dingen van de grond komen." De Cultuurkoepel, bestaande uit Theater De Tuin, Bibliotheek Eemland, Fort33 en Scholen in de Kunst, is initiatiefnemer van dit project en werkt samen met de landelijke organisator Kultlab. De coördinatie van Gluren bij de Buren wordt lokaal geregeld en Kunstlab ondersteunt de voorbereiding en promotie. "Gluren bij de Buren geeft mensen gelegenheid om kennis te maken met lokale artiesten in de huiskamer van hun buren. De artiesten komen dan ook vooral uit Leusden zelf," zegt Kerkvliet. Het aanbod varieert van popkoor tot ballonkunstenaar en cabaret. In elke huiskamer verzorgt een act drie optredens van een half uur. De tijden van optredens in een wijk zijn op elkaar afgestemd zodat ze op elkaar aansluiten. "Dankzij onder andere een bijdrage van Fonds Samenlevingsinitiatieven kunnen wij Gluren bij de Buren organiseren. Naast deze bijdrage zijn wij afhankelijk van de vrijwillige financiële bijdrage van bezoekers. In principe zijn de acts gratis, maar we kunnen de financiële steun van bezoekers goed gebruiken. In iedere huiskamer staat een spaarpot, waarin bezoekers hun bijdrage kunnen doen. Wij hopen op veel bezoekers in de huiskamers," aldus Tanja Kerkvliet.

Het volledige programma van Gluren bij de Buren in Leusden is te bekijken op www.glurenbijdeburen.nl. Klik op Leusden en plan een unieke zondagmiddag voor het hele gezin. Bij de act staat vermeld of het ook leuk is voor kinderen.

Meer berichten

Shopbox