Anita van der Vlist lanceerde op de Handwerkbeurs in Zwolle de eerste editie van ZigZagZoom, het naaimagazine voor kinderen. (Foto: Hetty Heijne)
Anita van der Vlist lanceerde op de Handwerkbeurs in Zwolle de eerste editie van ZigZagZoom, het naaimagazine voor kinderen. (Foto: Hetty Heijne) (Foto: Hetty Heijne)

ZigZagZoom: zelf kleding maken

Afgelopen week had Anita van der Vlist op de Handwerkbeurs in Zwolle een primeur: Ze lanceerde het ZigZagZoom magazine, het eerste naaimagazine in Nederland speciaal voor kinderen.

door Hetty Heijne

LEUSDEN - Het ZigZagZoom magazine is door Van der Vlist van Mod'ani, het textielatelier aan de Olmenlaan 8, zelf bedacht. "Het is een naaimagazine geschikt voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot 12 jaar", vertelt Van der Vlist. "Maar creatieve kinderen die jonger zijn, kunnen met een beetje hulp van mama of papa ook veel plezier beleven aan het tijdschrift."

Van der Vlist liep al een tijd met het idee rond om een naaimagazine te maken. "Zelf kleding maken is weer in opkomst. Naaicursussen zijn weer erg populair, niet alleen bij volwassenen maar ook bij kinderen. Er zijn wel ideeën en patronen te vinden in zelfmaakmodebladen, maar deze zijn te ingewikkeld voor kinderen en moeten door volwassenen uitgewerkt worden. In de winkel liggen verder wel haakboekjes en andere hobbyboekjes voor kinderen, maar geen specifieke boekjes die bedoeld zijn voor het leren naaien met de naaimachine én met naald en draad. En omdat niet ieder kind de mogelijkheid heeft om naailes te volgen heb ik ZigZagZoom gemaakt. Op deze manier probeer ik kinderen te bereiken die creatief bezig willen zijn.''

Hoofdpersoon in het ZigZagZoom magazine is Daantje - afgeleid van Mod'ani. Daantje is een stoer meisje van 11 jaar dat de kinderen met tips en adviezen door het hele blad heen leidt. Ze geeft heldere uitleg met duidelijke afbeeldingen waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. Daarnaast zit er in het magazine een verklarende woordenlijst met moeilijke worden die je tegenkomt bij het naaien en staat in elke editie staat een duidelijke handleiding voor het werken met een naaimachine. Om kinderen te helpen bij het kiezen van de juiste maat heeft Daantje in de eerste editie een handig schema bedacht.
Verder vind je er werkbeschrijvingen in van een gave cirkelrok, hip sportbroekje en een eenvoudig T-shirt.

Het ZigZagZoom magazine is een fris en stoer blad waar ieder kind zich in kan vinden, niet alleen meisjes maar ook jongens. Het magazine komt drie keer per jaar - in het voorjaar, zomer en herfst - uit en kost €12,95 per uitgave, inclusief radarblad. Het magazine kan besteld worden op de website www.zigzagzoommagazine.nl.

Meer berichten

Shopbox