De leden van Toneelvereniging Culdoto die meespelen in de komedie Bouillabaisse. (Foto: Culdoto)
De leden van Toneelvereniging Culdoto die meespelen in de komedie Bouillabaisse. (Foto: Culdoto) (Foto: Hetty Heijne)

Première 'Bouillabaisse' in Dorpshuis

Toneelvereniging Culdoto - Cultuur door Toneel - presenteert ieder jaar in maart een nieuwe productie. Vrijdag 9 maart gaat de voorstelling in première; in Dorpshuis Ons Gebouw brengt de groep drie dagen lang de komedie 'Bouillabaisse' op de planken.

door Hetty Heijne

ACHTERVELD - "De afgelopen wintermaanden is er weer hard gewerkt om er een leuke voorstelling van te maken", vertellen Ans van Eijken en Eveline Hak van de Toneelvereniging. Bouillabaisse is een komisch toneelstuk dat is geschreven door Arie de Rooij en geregisseerd door Ronald Stout. Het gaat over een jong stel dat hun familiehotel van de ondergang wil redden door het te renoveren, maar het geld hiervoor ontbreekt. Een rijke tante zou misschien uitkomst bieden, maar het contact met haar is verwaterd. Het lijkt het stel een goed plan om haar 60ste verjaardag in het hotel te vieren. Met één doel: haar geld! Het feest en een aantal onverwachte gasten zijn uiteindelijk de ingrediënten voor een hilarische voorstelling.

Het toneelgezelschap van deze productie bestaat uit zes dames en vier heren. Achter de schermen zijn er nog een aantal mensen bezig, want ook het licht en geluid wordt op professionele wijze verzorgd. Naast de drie voorstellingen in het Dorpshuis is er een speciale besloten voorstelling voor mantelzorgers en vrijwilligers uit de gemeente Leusden die dankzij AFAS software gehouden wordt in het AFAS Da Vinci theater. ''Daarnaast verzorgen we een voorstelling voor de bewoners van het woon-zorgcentrum 't Hamersveld. Dat geldt ook voor onze besloten voorstelling voor De Zonnebloem. Zo bezorgen we ook vrijwilligers en ouderen een leuke avond uit."

Hebt u zin in een leuke voorstelling? Dan bent u van harte welkom op 9, 10 of 11 maart in Dorpshuis Ons Gebouw. De aanvang van de voorstellingen is 20.15 uur. Op zondag 11 maart is er om 14.30 uur een matinee. Kaarten zijn te koop voor € 10 (t/m 12 jaar € 7,50). Voorverkoop bij Spar Achterveld start 23 februari. Meer informatie kunt u vinden op de website www.culdoto.nl

Meer berichten

Shopbox