Regiokampioenen Melvin Rouwhorst, Tycho Lautenbach en Lisa Esko gaan op 24 februari hun titel verdedigen bij de districtskampioenschappen voor de regio Centrum in Amersfoort in de Juliana van Stolberghal aan de Graaf Hendriklaan 166. (Foto: Hetty Heijne)
Regiokampioenen Melvin Rouwhorst, Tycho Lautenbach en Lisa Esko gaan op 24 februari hun titel verdedigen bij de districtskampioenschappen voor de regio Centrum in Amersfoort in de Juliana van Stolberghal aan de Graaf Hendriklaan 166. (Foto: Hetty Heijne)

Succesvol seizoen voor LBC

De jeugd van de Leusder Badminton Combinatie heeft het goed gedaan tijdens de regiokampioenschappen badminton.

door Hetty Heijne

Leusden - Het gecombineerde jeugdteam J1, bestaande uit Melvin Rouwhorst, Tycho Lautenbach en Lisa Esko, zijn na een spannende eindstrijd over de laatste weken erin geslaagd om het kampioenschap voor de regio Centrum op hun naam te schrijven.
Tijdens het badmintoncompetitie wist het team in de finale te winnen van BC Apollo uit IJsselstein. LBC en Apollo waren aan elkaar gewaagd en er werd fel gestreden om eerste en tweede plek. "Apollo bleek een geduchte tegenstander, maar LBC was net iets sterker waardoor zij het kampioenschap binnen wisten te halen", vertelt Jurgen Rouwhorst van de jeugdcommissie. "Deze mooie prestatie is het resultaat van goede techniek en tactiek in combinatie met hard werken en slim spelen. Ook zijn deze prestaties voor een deel te verklaren door de komst van onze nieuwe trainer Andy Basran." Niet alleen kampioenen bij de jeugd, maar ook bij het recreanten van LBC. "Voor de recreanten wordt ook een competitie uitgeschreven", vervolgt Rouwhorst. "Het recreantenteam 1 wist in de finale te winnen en werd daarmee kampioen.''
Nadat de strijd gestreden was, was het tijd voor een feest. Ter afsluiting van een succesvol badmintonseizoen 2017/2018 vierde de jeugd, met coach en trouwe supporters, het kampioenschap met een lekkere pannenkoek; de senioren genoten in 't Binnenhuys van de heerlijke maaltijd.
Ook kampioen willen worden bij Leusder Badminton Combinatie of recreatief spelen? Het kan allebei. ''Kom eens bij ons langs. Er wordt gezorgd voor rackets en shuttles.''
De jeugd van LBC speelt op dinsdagavond en zaterdagochtend, de senioren spelen maandag overdag, dinsdag-, donderdag-, en vrijdagavond. De competitiewedstrijden van de LBC vinden plaats in het weekend. Deze zijn ook altijd in Leusden. Aanmelden kan via de website, mail naar: info@leusderbc.nl of bel naar 033-4945004. En houdt de facebookpagina in de gaten voor leuke dingen en nieuwtjes.